Solaris Real Estate Investments dezvoltă un ansamblu imobiliar aproape de centrul Clujului

Dezvoltatorul Solaris Real Estate Investments dorește să ridice un ansamblu imobiliar, Solaris Atrium, cu 24 de apartamente la 800 de metri de Piața Mihai Viteazu din Cluj-Napoca, scrie Media 9.

Ansamblul cu subsol, pater și șase etaje va cuprinde apartamente cu 2, 3 și 4 camere (între 52 și 100 de metri pătrați) la nivelurile superioare, un spațiu dedicat serviciilor profesionale (300 de metri pătrați) la parterul dinspre strada Burebista și un garaj auto subteran cu acces prin intermediul unei rampe auto, cu un singur sens. La subsol va fi amenajat un garaj auto pentru 24 autoturisme (un alt loc de parcare va fi amenajat la sol), un depozit de biciclete cu 25 de locuri și un adăpost de protecție civilă.

Edificiul va fi gata în primăvara anului 2025.

Clădirea va fi clasificată nZeb (Near Zero Energy Bulding), ceea ce înseamnă că va avea o eficiență energetică ridicată și un consum de energie scăzut. Vor fi amplasate pe acoperiș panouri fotovoltaice, iar iluminatul interior si exterior se va face cu corpuri LED. Conform reglementărilor locale, va exista o singură centrală termică, dar dezvoltatorul arată pe website-ul său că va fi una de ultimă generație.

În curtea ansamblului sunt prevăzuți 271 de metri pătrați de spații verzi.