Încep lucrările la amenajarea Piațetei Favorit, din Capitală

Primarul sectorului 6 din Capitală, Ciprian Ciuc, a anunțat că a semnat autorizația de construire pentru a amenaja ”Piațeta” Favorit, iar săptămâna viitoare vor începe lucrările.

”Nu va fi o amenajare oarecare, doar pe vechiul amplasament. Acest loc va fi reconfigurat pentru a-l face mai atractiv. Zona pietonală va fi mai mare, mai verde, mai potrivită să susțină evenimente stradale de mici dimensiuni, vizionări de spectacole culturale și sportive, pe viitorul ecran mare ce va fi amplasat pe clădirea Centrului Cultural Favorit (fostul cinema Favorit).

De aceea lucrările vor dura mai mult, pentru că vor fi de amploare. Vor fi gata 31 mai 2024. În șapte luni, pentru că vom lucra în iarnă. Pare mult, dar mai aveți doar puțintică răbdare, după 10 ani de mizerie și destructurare urbană, cum ați avut de suferit.
Altfel, am decis să nu mai dărâmăm fostul restaurat Favorit, în urma expertizei se prezintă foarte bine, ci să îl reabilităm și să îl reintegrăm în viitorul ansamblu Favorit ca o clădire dedicată, activităților comunitare, cetățenești”, a spus Ciucu.