Investiție de 6 milioane de euro într-o clădire școlară, la Timișoara. Proiectul, coordonat de compania lui Ovidiu Șandor

British International School of Timișoara se pregătește de finalizarea lucrărilor la o nouă clădire, construită la cele mai înalte standarde internaționale în materie de educație.

Investiția se ridică la 6 milioane de euro. Din 2018 și până în prezent a fost investită suma de 12 milioane de euro în infrastructura școlară cuprinzând modernizarea și extinderea clădirii principale, construcția sălii de sport, amenajarea parcului și a campusului.

În noua clădire vor învăța elevii din ultimii ani de ciclu gimnazial și liceenii. Se vor adăuga 20 de săli de clasă la cele mai înalte standarde, 7 săli multifuncționale, 3 laboratoare de știință precum și o sală pentru arte. Elevii vor avea la dispoziție o sală de spectacol pentru muzică și teatru. Odată cu darea în folosință a noii clădiri, capacitatea de școlarizare va crește până la 924 de elevi, de la vârstă preșcolară până la ultimul an de liceu.

Atriumul principal prevede un spațiu primitor și inspirațional. Acesta funcționează și ca amfiteatru și spațiu de studiu individual. Biblioteca clădirii, centrală în acest atrium, este structurată pe două nivele, cu diverse zone de studiu și cu o generoasă terasă. Tot aici va funcționa bucătăria școlii, un generos bistro pentru servirea prânzului, de peste 560 mp, precum și un snack bar cu produse sănătoase, cu program permanent pe durata zilei de școală.

„Încă de la înființare, ne-am propus ca British International School of Timișoara să devină o școală de referință la nivel național, recunoscută pentru campusul deosebit, facilitățile pe care le au copiii și care îndeplinesc cele mai înalte standarde internaționale, cât și pentru învățământul de calitate pus în slujba dezvoltării armonioase a copiilor care studiază aici. Anul acesta vom inaugura o nouă clădire, dezvoltând considerabil campusul, iar prima generație de absolvenți vor susține Bacalaureatul Internațional la Timișoara, cea mai prestigioasă diplomă de absolvire a liceului recunoscută internațional”, conchide Ovidiu Șandor, Președintele Boardului.

Actualmente, 600 de copii de 30 de naționalități, învață în toți anii de studiu, de la preșcolari la ultimul an de liceu. O prezentare video a școlii este disponibilă aici.

Clădirea nouă completează campusul deosebit de pe strada Aurora din zona de nord a Timișoarei, format dintr-o clădire care în anii 1930 adăpostea o școală de economie casnică, complet renovată și extinsă în 2018, o sală de sport construită anul trecut, teren de sport. Campusul este construit în jurul unui parc generos cu copaci seculari pentru pauze, activități sportive sau educative în aer liber.

Proiectul este coordonat de către Mulberry Development, companie de dezvoltare imobiliară fondată de antreprenorul timișorean Ovidiu Șandor, arhitectura noii clădiri este concepută de către biroul Andreescu &  Gaivoronschi, iar designul interior este dezvoltat de către studioul Morphoza. Lucrările cele mai importante sunt realizate de către firmele Metal Hammer Bau, Alusystem, Agasi și Melbo.