Berceni Arena – noul patinoar al Bucureștiului

Bucureștiul se pregătește să găzduiască un patinoar funcțional, programat să fie inaugurat în acest an în Sectorul 4 al orașului.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a oferit detalii despre construcția noului patinoar din București, denumit „Berceni Arena”, care va deveni singurul patinoar funcțional din Capitală. Costul total al proiectului se ridică la 10 milioane de lei.

Daniel Băluță a anunțat pe Facebook: „În 2024, Sectorul 4 va oferi Bucureștiului singurul patinoar competițional din Capitală! Clădirea viitoarei «Berceni Arena» se află într-un stadiu avansat de execuție, așa că putem spune, cu mândrie, că repunem Bucureștiul pe harta capitalelor europene care oferă oamenilor infrastructură dedicată practicării sporturilor pe gheață”.

„Berceni Arena” va avea o capacitate de 800 de locuri în tribune și va fi construit pe un teren de aproape 12.000 de metri pătrați. Clădirea va avea un regim de parter și un etaj, cu o suprafață construită desfășurată de aproximativ 6.500 de metri pătrați. În plus, vor exista locuri de parcare pentru 73 de autoturisme, două autocare și spații verzi de 3.000 de metri pătrați, cu 70 de arbori plantați.

Facilitățile includ o construcție subterană pentru rezervă de apă necesară stingerii incendiilor, spații de servire în foaier și la etaj, garderobă, foaiere, vestiare, birouri, cabine pentru presă, cabine VIP, sală metodică și instalații pentru gheață.

Lucrările au început în septembrie 2022, iar inițial, se estima că vor fi finalizate în 2023, însă au apărut întârzieri. Se așteaptă ca proiectul să fie finalizat în primăvară, conform informațiilor furnizate de b365.ro.

Actualmente, patinoarul „Mihai Flamarpol” se află într-o stare de paragină, iar Primăria București a lansat o procedură de achiziție publică în noiembrie pentru modernizarea arenei.