Iașiul va avea o sală polivalentă de 100 de milioane de euro

În Iași se pregătește să se ridice o sală polivalentă impunătoare, proiect estimat la 100 de milioane de euro, după ce detaliile tehnice și economice ale acestuia au primit aprobarea guvernului. Finanțarea va fi majoritar asigurată de stat, cu o contribuție semnificativă și din partea Primăriei Iași.

Arena propusă se va înălța la 29 de metri și va împrumuta elemente de design inspirate din coroana Reginei Maria. Execuția proiectului va fi coordonată de Compania Națională de Investiții, urmând să se deruleze pe o perioadă de 24 de luni, după semnarea contractului.

Investiția totală se ridică la 475.928.000 de lei, iar sala polivalentă va avea capacitatea de aproape 10.000 de locuri. Bugetul de stat, prin intermediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, va asigura finanțarea principală, alături de contribuții din bugetul local al municipiului Iași și alte surse de finanțare legal constituite.

Detaliile infrastructurii propuse sunt ample și includ facilități de la nivelul demisolului, cu teren de joc, vestiare, cabinete medicale și spații administrative, până la zonele VIP și spații comerciale la parter, și zone de presă și transmisiuni TV la etajul trei. Suprafața totală desfășurată se estimează la aproximativ 40.000 de metri pătrați, cu o amprentă la sol de 13.000 metri pătrați.