CTP achiziționează 270.000 mp de spații industriale de la Globalworth

CTP, un important dezvoltator, proprietar și administrator de spații industriale și logistice din Europa, a achiziționat un portofoliu industrial de 270.000 mp și 30 hectare de teren de la Globalworth, liderul în investiții de birouri din Europa Centrală și de Est. Tranzacția include șase parcuri industriale în locații strategice din România: București, Arad, Pitești, Oradea și Timișoara, potrivit unui comunicat al CTP remis redacției.

Remon Vos, CEO al CTP Group, a declarat: „Această achiziție extinde semnificativ portofoliul nostru din România prin adăugarea a peste 270.000 mp și introduce 40 de noi chiriași în portofoliul nostru diversificat. Suntem mândri să primim fiecare nou chiriaș în familia CTP. În plus, CTP Group achiziția include 30 de hectare de teren excedentar, ceea ce ne permite să continuăm dezvoltarea organică în vestul României. Această dezvoltare va aduce beneficii nu doar chiriașilor noștri, ci și comunităților locale.”

Globalworth își reafirmă astfel angajamentul de a se concentra pe segmentul clădirilor de birouri, unde deține avantaje competitive, a declarat CEO-ul Globalworth, Dennis Selinas. Această decizie strategică va permite companiei să aloce mai multe resurse către operațiunile sale principale și să își crească lichiditatea, oferind capitalul necesar pentru oportunități strategice viitoare.

Alessandro Gallinella, fondatorul AGBC, firma de brokeraj care a intermediat tranzacția, a adăugat că această achiziție reprezintă o etapă semnificativă pentru CTP în România, atingând un portofoliu de 2,91 milioane mp de depozite moderne de Clasa A, consolidând poziția CTP pentru o creștere continuă.