În luna martie, Primăria Constanța a semnat contractul pentru proiectarea și construcția noului CET, ca parte a eforturilor de modernizare a rețelei de transport și distribuție a energiei termice. Demersurile pentru demolarea vechii centrale termoelectrice au primit aprobare, iar în luna iulie se va începe procesul de demolare pentru a permite începerea construcției noului CET la sfârșitul verii.
Între timp, administrația locală a depus un memoriu la Agenția pentru Protecția Mediului pentru a prezenta proiectul noului CET. Acest proiect vizează construcția unei unități de producție a energiei termice și electrice în cogenerare de înaltă eficiență, folosind gaz natural și având posibilitatea de a introduce hidrogen verde în viitor. Capacitatea instalată pentru cogenerare de înaltă eficiență pe gaz va fi de 97 MW.
Etapele ulterioare ale proiectului includ construcția de cazane, degazoare termice, stații de pompare, stații electrice, interconexiuni și racorduri. Investiția va contribui la reducerea consumului de combustibili, costurilor operaționale, îmbunătățirea confortului termic și accesibilitatea la încălzirea centralizată, precum și la reducerea emisiilor de CO2 și a poluării.
Ministerul Energiei a acordat un avans de 87.166.666 lei pentru începerea lucrărilor la noul CET Constanța, iar primarul orașului, Vergil Chițac, a exprimat încrederea că prețul gigacaloriei va scădea și că pierderile vor fi eliminate odată cu finalizarea construcției noului CET.