ALS Beton extinde capacitatea de producție: investiții noi pentru proiectele de infrastructură din București

ALS Beton, cunoscută anterior sub numele de Alas România, continuă să-și consolideze poziția pe piața locală de construcții printr-o serie de investiții strategice. Recent, compania a inaugurat o nouă stație de beton în Otopeni, dedicată în principal proiectului de construcție a noii linii de metrou M6 București – Aeroport Otopeni. Acest pas face parte dintr-un plan mai amplu de dezvoltare care vizează extinderea capacității de producție și acoperirea cerințelor de infrastructură în continuă expansiune din zona Capitalei.

În plus, ALS Beton plănuiește deschiderea unei stații mobile de beton în Mogoșoaia, pe un teren de aproape 5.000 de metri pătrați, achiziționat anul trecut. Stația, care va dispune de patru silozuri de 69 de metri cubi, va avea o capacitate minimă de 90 de metri cubi pe oră și se află în prezent în etapa de avizare. Conform declarațiilor lui Bogdan Hanganu, proprietarul ALS Beton, proiectul este așteptat să fie finalizat până la sfârșitul lunii octombrie. „Suntem în proces de avizare și ne propunem să finalizăm procedurile cât mai curând posibil. Stația face parte din strategia noastră de dezvoltare zonală”, a declarat Hanganu pentru Profit.ro.

ALS Beton, preluată de avocatul Bogdan Hanganu după ieșirea de pe piață a grupului austriac Asamer în 2016, a trecut printr-o serie de schimbări de proprietate înainte de a ajunge în mâinile actualei echipe. Hanganu, fost director executiv al Alas România, a preluat compania după ieșirea grupului austriac, ulterior transferându-i-o complet.

În prezent, compania deține două stații fixe de beton și mai multe echipamente mobile, inclusiv o balastieră de agregate în Florești (Giurgiu) și o stație de beton adăugată în 2022. Cu o capacitate de 110 metri cubi pe oră la stația din Chiajna, ALS Beton are o capacitate semnificativă de producție, esențială pentru susținerea unor proiecte majore de infrastructură din România.

Anul trecut, ALS Beton și Agregate Florești au raportat o cifră de afaceri cumulată de 9,3 milioane euro. Printre proiectele notabile realizate de companie se numără Catedrala Mântuirii Neamului, Magistrala Metrou M4 tronson Parc Bazilescu – Lac Străulești, și Terminalul Multimodal.