Litens Automotive Group ridică o fabrică nouă, la Giarmata, Timiș

Grupul canadian Litens Automotive Group, care activează pe piața soluțiilor și tehnologiilor pentru sisteme de gestionare a transmisiei pe curea, sisteme de propulsie hibridă, sisteme de gestionare a temperaturii si gestionare a vibrațiilor torsionale, va finaliza în această toamnă investiția în unitatea producție din Giarmata, județul Timiș, scrie www.pressalert.ro

Fabrica, cu o suprafață de 7500 mp, va avea inițial 30 de angajați, numărul acestora urmând să crească la aproximativ 250, până în anul 2019.

„Pentru 2018 – 2019, avem deja prevăzute pentru fabrica din Timiș proiecte noi ale producătorilor de echipamente originale (OEM), crescând astfel treptat și numărul angajaților”, a spus Ovidiu Ambruș, Plant Manager pentru Litens Automotive Eastern Europe.

Litens produce componente ale sistemului de transmitere a puterii care îmbunătățesc eficiența sistemului și oferă reduceri concrete ale consumului de combustibil/emisiilor de noxe. „Litens este recunoscută la nivel mondial ca un angajator care promovează valori solide cum ar fi inovația, multiculturalismul și grija față de mediu. De asemenea, compania susține orientarea către client, gândirea creativa și colaborarea, oferind tuturor angajaților săi oportunități de carieră pe termen lung” a mai spus Ambruș.

În procesele de producție din noua fabrică, Litens va utiliza echipamente automatizate și semiautomatizate, pentru optimizarea procesului și eficientizarea livrărilor.