Mall-ul din Titan, acord final de finanţare. Se deschide în aprilie

Mall-ul ParkLake din Titan a anunţat semnarea acordului final de finanțare și se va deschide în aprilie 2016, după o investiție de 180 milioane euro.vParkLake Joint Venture a încheiat un acord de împrumut pentru suma de 83 milioane euro cu un grup de finanțatori format din OTP Bank PLC, OTP Bank Romania și Hypo NOE Gruppe Bank AG. Rolul de agent îl va avea OTP Bank PLC iar OTP Bank Romania S.A. pe cel de agent de garantare.

Constructorii şi proiectanţii

Pentru acest mall, proiectantul de structură este SC Plan 31 Ro din Cluj, proiectantul de instalaţii este SBD Engineering Design. Ca proiectant de arhitectură este SC Alpha Studio din Bucureşti iar constructorul de structură Strabag.

Chiriaşi şi proprietari

Centrul comercial a depășit rata de închiriere de 85% GLA. Noii chiriași reprezintă domenii variate, de la modă, accesorii, tehnologie la articole pentru casă și mobilă, activități recreative, servicii și restaurante și un cinematograf multiplex cu 14 săli.

ParkLake este un proiect dezvoltat în parteneriat de Sonae Sierra și Caelum Development. Compania Joint Venture a fost reprezentată pe durata întregului proces de către Nestor Nestor Diculescu, Kingston Petersen, lucrând cu CMS Cameron McKenna SCA ca echipă de consiliere juridică pentru finanțatori.

Sonae Sierra și Caelum Development vor să obțină certificarea BREEAM pentru etapa de exploatare a centrului comercial.

Sonae Sierra detine în lume 46 de centre comerciale și este prezent în 4 continente și 17 țări: Portugalia, Algeria, Azerbaidjan, Brazilia, China, Columbia, Germania, Grecia, Italia, Maroc, Mozambic, România, Rusia, Spania, Slovacia, Tunisia și Turcia. Sonae Sierra administrează și / sau detine 87 de centre comerciale cu o suprafata totala de 2,4 milioane mp și aproximativ 9.100 de chiriași. În prezent, Sonae Sierra are 7 proiecte în dezvoltare, inclusiv 3 pentru clienți și alte 4 noi proiecte pe rol.

La rândul său, Caelum Development este o companie specializată în investiţii şi dezvoltare imobiliară, deţinută de un grup privat de investitori irlandezi cu peste 10 ani experienţă pe piaţa europeană de Real Estate. Având sediul central în Varşovia, Grupul Caelum are un portofoliu de 36 de proiecte în Europa şi include 21 de centre de retail cu o suprafaţă brută de 200.000 mp.
„Semnarea acordului final de finanțare este rezultatul unei perioade de eforturi pentru a asigura condițiile adecvate de investiție în proiect. Este o urmare firească și așteptată în cursul etapei de dezvoltare, care, laolaltă cu progresul semnificativ în procesul de închiriere, a sporit încrederea în succesul acestei investiții”, a declarat Ingo Nissen, Managing Director Sonae Sierra, responsabil cu proiectele de dezvoltare din România.

„Lucrările de construcție sunt foarte avansate și se încadrează în graficul stabilit pentru deschiderea din 2016. Așteptăm cu nerăbdare să atingem rata maximă de ocupare”, a declarat David Sharkey, CEO Caelum Development.