P3 începe construcţia speculativă a unei noi clădiri în parcul logistic de lângă A1

Un investitor specializat, dezvoltator și manager de proprietăți europene de logistică începe construcția speculativă a unei noi clădiri în cadrul parcului P3 Bucharest din România, se arată într-un comunicat de presă.

Depozitul de 28.000 mp este prima clădire dezvoltată de compania P3 în România după achiziția parcului logistic P3 Bucharest la începutul acestui an. Construcția a fost demarată la sfârșitul lunii septembrie, spațiul fiind disponibil pentru închiriere în perioada următoare.

Parcul are o locație „strategică”, fiind situat la intrarea în București, la km 13 de pe autostrada A1, și cuprinde în prezent 215.000 m2 de spații pentru depozitare ocupate în totalitate, susţine compania. Totodată, parcul dispune de 40 de hectare de teren și permite dezvoltarea a peste 160.000 mp de spații suplimentare cu unități începând de la 5.000 mp și până la 50.000 mp. Noua clădire, care are ca termen de finalizare luna aprilie 2016, va fi construită pe un teren de şase hectare.

„Creșterea rapidă a pieței de logistică din România a avut ca rezultat o cerere extraordinară pentru spațiile de depozitare, fapt care a dus la scăderea ratei de neocupare la doar 5% în zona Bucureștiului. Prin construcția speculativă a acestei clădiri, putem asigura spații disponibile imediat pentru clienții noștri, precum și soluții Build-To-Suit. Acest proiect demonstrează încrederea în piața din România, unde suntem prezenți încă din anul 2010. Ne dorim să ne dezvoltăm și să investim aici, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților din portofoliul nostru european care caută spații de calitate și servicii de primă clasă. Expertiza europeană a P3, precum și întelegerea pieței din regiunea CEE și în special a pieței din România, ne ajută să livrăm acest proiect”, declarat CEO-ul P3, Ian Worboys.

Clădirea nouă va fi una dintre construcțiile de ultimă generație ale P3, concepută conform standardelor europene de protecție a mediului, pentru a reduce costurile operaționale. Prin urmare, P3 va implementa soluții de reducere a costurilor cu energia și soluții tehnologice de dezvoltare durabilă precum iluminatul cu LED, panourile de fațadă eficiente energetic, sistemele de reducere a consumului de apă și un sistem complet de management al clădirii.

„Expansiunea parcului P3 Bucharest ne va permite să satisfacem cererea de spații de depozitare sustenabile și de mari dimensiuni pe piața din România, care este într-o continuă creștere. Considerăm că această strategie va fi atractivă pentru clienții noștri”, a declarat Peter Bečár, managing director P3 pe Europa Centrală și de Est și managing director al P3 România.
Conform lui Laurențiu Duică, head of leasing al P3 România, P3 a început procesul de obținere a autorizațiilor pentru dezvoltarea de noi clădiri pe terenul existent imediat după finalizarea procesului de achiziție a parcului P3 Bucharest. „Prin obținerea acestor aprobări din timp, ne-am asigurat că putem răspunde rapid cererii de spații de tip Build-To-Suit și reduce timpul de livrare a unei clădiri noi la doar 5-6 luni. Am lucrat intens să punem acest proiect pe picioare. Considerăm că va atrage noi clienți în parcul nostru și, nu în ultimul rând, va genera noi locuri de muncă în regiune”, a spus Duică.

„Parcul P3 Bucharest are acces direct și rapid la autostrada A1, care va conecta capitala cu vestul țării. Parcul se află în imediata apropiere a șoselei de centură a orașului, care permite accesul facil către cele șase sectoare ale Bucureștiului, către Aeroportul Internațional Henri Coandă, situat la 22 km distanță, și către autostrada A2”, se mai arată în comunicat.