Tel Drum SA rostogoleşte credite de 28 mil. lei

Compania de construcţii Tel Drum SA din Teleorman, despre care s-a scris deseori în presă că ar fi controlată de fapt de Liviu Dragnea, fiind şi una dintre companiile campioane ale contractelor cu statul pe partea de întreţinere a drumurilor, a hotărât săptămânile trecute să prelungească perioada de valabilitate a unor credite în valoare cumulată de peste 28 milioane de lei, indică documente ale companiei, consultate de revista Constructiv.

Este vorba, mai precis, de prelungirea până la sfârşitul lui februarie 2016 a utilizărilor cash şi până la 31 august 2016 a utilizărilor non-cash a unui credit de 18 milioane de lei contractat în 2011 de la Unicredit. Apoi, de prelungirea până în 26 octombrie 2016 şi a suplimentării până la circa 10,7 milioane de lei a unei facilităţi de factoring contractată în 2010 de la aceeaşi bancă.

La aceste hotărâri a companiei s-au adăugat alte hotărâri cu privire la menţinerea anumitor garanţii corelate mai multor credite.

Aceste mişcări ale Tel Drum vin după ce în prima jumătate a anului, aşa cum de altfel a scris la acea vreme detaliat revista Constructiv, compania a hotărât să scoată a vânzare sute de hectare de terenuri, valoarea totală a preţului de vânzare fiind de circa 600.000 de euro.

Compania a câştigat pentru perioada anilor 2013-2017 contracte de peste 33 milioane de euro pentru întreţinerea drumurilor din Teleorman. În perioada 2012-2014, firma a câştigat peste 30 de contracte dar şi acorduri cadru de peste 105 milioane euro în localităţi din judeţe precum Teleorman, Olt, Dâmboviţa, Craiova, Constanta şi Satu Mare.
Compania din Alexandria a avut anul trecut un rulaj de 158 milioane de lei, profit net de peste 1,5 milioane de lei şi un număr mediu de 534 de salariaţi.