O asociere condusă de Good Prod va construi parcările de pe autostrada Bucureşti-Ploieşti

CNADNR a atribuit unui consorţiu format din trei firme româneşti, Good Prod – Axia – Transproiect 2001, un contract de 35 de milioane de lei, fără TVA, pentru proiectarea şi construcţia parcărilor de scurtă durată şi a spaţiilor de servicii pe autostrada Bucureşti – Ploieşti.

Proiectarea va dura două luni, iar construcţia patru luni iar finanţarea se va face de la bugetul statului, a anunţat CNADNR, printr-un comunicat.

Parcările de scurtă durată vor fi construite, pe ambele sensuri, la km 28+400, km 42+600 şi km 50+400. Spaţii pentru servicii vor fi disponibile la km 57, km 17 şi km 20.

Good Prod din urmă este controlată de omul de afaceri Andrei Dorin Hodiş, care în 2009 a fost numit consilier local al municipiului Zalău din partea Partidului Democrat Liberal. Din acea funcţie el a demisionat în 2010. Compania Good Prod a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 20.000 de euro şi pierderi de 6.500 de euro şi are un singur angajat. Din asociere, firma Transproiect are, potrivit siteului companiei, experienţă de 11 ani în domeniul proiectării şi este în măsură să execute servicii de proiectare în domeniul infrastructurii de transport, în timp ce pe Ministerul Finanţelor, firma Axia SRL apare ca sucursala de la Bucureşti a companiei Reggio Emilia.