Un supermarket va lua locul celebrei ruine a blocului V03 din Dej

Celebrul bloc V03 din Dealul Florilor din Dej va fi demolat iar în locul acestuia va fi ridiacat un supermarket, anunţă somesanul.ro. Construcţia blocului a început acum 30 de ani de către Ministerul Afacerilor Interne dar lucrările au fost lăsate de izbelişte.

”În urma demersurilor întreprinse la Ministerul Afacerilor Interne, instituţie care a investit în construirea blocului, în urmă cu aproximativ 30 de ani, singura soluţie pentru rezolvarea problemei este despăgubirea cu sumele investite a Ministerului de Interne şi a celor două firme care au cumpărat spaţii în cadrul obiectivului”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Dej.

Primarul Municipiului Dej, Costan Morar, a iniţiat un proiect de hotărâre prin care este prevăzută vânzarea prin licitaţie a blocului. Din suma încasată în urma licitaţiei, Primăria Dej, va achita Ministerului de Interne suma investită respectiv, 1.475.870 lei şi suma de 100.000 lei celor care au cumpărat spaţii, Any Prodcom şi Loteria Română.

Ulterior vânzării, spaţiul va fi utilizat pentru construirea unui supermarket cu locuri de parcare.

„ Situaţia blocului V03, este una care trebuie neapărat rezolvată şi mă bucur că după numeroasele solicitări şi intervenţii la Bucureşti, am găsit posibilitatea să fie rezolvată în sfârşit. Soluţia pe care am avansat-o prin proiectul de hotărâre, este singura variantă pe care o putem pune în practică, mai ales că avem investitori interesaţi pentru a investi în locaţie. Blocul şi terenul se vor scoate la licitaţie, cei care au investit îşi vor recupera banii, Primăria nu va pierde nimic, iar ulterior blocul va fi demolat urmând a se construi un supermarket, atât de dorit de dejeni, care va oferi locuri de parcare suficiente, locuri de muncă, bani în plus la impozitele şi taxele locale şi evident o imagine frumoasă zonei. Rezolvarea acestei probleme este una din priorităţile mele, tocmai de aceea o supun atenţiei consilierilor locali în prima şedinţă din acest an, pentru a demara cât mai repede toate procedurile necesare, astfel încât acea structură inestetică să dispară şi locul ei să fie luat de un supermarket”, a declarat primarul Costan Morar.