Grivco al familiei Voiculescu trece 132 ha de teren pe firma Agro Seed Muntenia

Grivco SA, controlată de cele două fiice ale lui Dan Voiculescu, respectiv Camelia Voiculescu şi Corina Voiculescu, a hotărât recent să vândă, în bloc şi nu pe bucăţi, mai multe terenuri arabile din judeţul Mureş în suprafaţă cumulată de puţin peste 132 de hectare, indică un document al companiei, consultat de revista Constructiv.

“Vânzarea” a fost aprobată să se facă pentru 3.000 de euro pe hectar, adică la un preţ total de 396.276 euro companiei Agro Seed Muntenia.

Despre legăturile dintre Grivco şi Agro Seed Muntenia s-a scris în presă pe larg în ultima perioadă, uneori cu documente.

Terenurile sunt cele mai multe în extravilanul oraşului Târnăveni, a localităţilor Bagaciu şi Adamus din judeţul Mureş.

Camelia Voiculescu şi Corina Voiculescu deţin fiecare câte 39,125% din Grivco, adică împreună 78,25%. Ceilalţi acţionari minoritari sunt Mihai Lazăr cu 10%, Anca Raluca Gheorghe cu 8,83% şi Elena Sorina Costanda cu 1,75%.

Să amintim în acest context, apropo de bunuri, că Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a precizat, vineri, că va scoate la licitație bunurile confiscate în dosarul ICA, inclusiv clădirile Intact, adică şi sediile ocupate de Antena 1, Antena 3 şi alte televiziuni ale grupului Voiculescu.