Lucrările la Sala Polivalentă din Suceava vor începe în acest an

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat într-o conferinţă de presă că în acest an vor începe lucrările de construcţie la Sala Polivalentă din oraş. El a spus că săptămâna trecută,
în şedinţa de Consiliu Local, a fost aprobat creditul de 25 de milioane de lei pentru începerea lucrărilor.

„Ne dorim să facem în acest an licitaţia pentru execuţie şi pentru proiectare în acelaşi timp. Eu îmi doresc din tot sufletul să începem lucrările la Sala Polivalentă”, a spus Lungu. De asemenea, municipalitatea va demara în acest an şi proiectul de aducere a utilităţilor în zona în care urmează să fie ridicată sala. „Trebuie să vedem traseele pe unde pot merge aceste utilităţi, dar noi ce avem prins este numai execuţia sălii, trebuie să venim cu un proiect separat pentru reţele. Aşadar, eu rămân optimist că în acest an vom demara lucrările la acest obiectiv foarte important. Sala Polivalentă este un obiectiv necesar Sucevei şi aşteptat de suceveni”, a adaugat Lungu.

Sala Polivalentă Suceava va avea o capacitate de 5.000 de locuri pentru public şi oficiali: sală de antrenament cu o capacitate de 276 locuri pentru public; sală pentru bowling; vestiare pentru sportivi; vestiare pentru antrenori; dotările pentru încălzirea și recuperarea sportivilor; săli de kinetoterapie, fizioterapie, gimnastică de întreținere cu vestiarele și cabinetele aferente; parcări pentru sportivi și arbitri, specializate (destinate poliției, pompierilor, salvărilor), VIP, mass-media, pnetru personalul de servici și publicul spectator; servicii tehnice, vitale pentru fucționarea în siguranță și a standarde de nivel internațional a tuturor funcțiunilor cuprinse în obiectivul proiectat.