Americanii de la Alloy Corporation vor investi 100 de milioane de euro într-o fabrică nouă în Maramureş

Firma americană Alloy Corporation va construi o fabrică nouă la Tăuţii Măgheruş, lângă aeroportul din Baia Mare. Este a doua unitate construită în judeţul Maramureş, după cea ce în anul 2009 a fost deschisă fabrica de la Dumbrăviţa, unde lucrează 190 de angajaţi şi unde sunt produse componente de avioane pentru Boeing şi Airbus.

„Americanii vin la Tăuţii Măgherăuş, practic o nouă fabrică a marelui investitor UAC Alloy Corporation de la Dumbrăviţa va construi o fabrică pe raza oraşului. Aceasta se va întinde pe 21 de hectare de teren, în imediata apropiere a Aeroportului Internaţional Baia Mare”, a declarat Anton Ardelean, primarul oraşului Tăuţii Măgherăuş, citat de www.voceatransilvaniei.ro.
Practic, noua fabrică vă continua activitatea celei deschise la Dumbrăviţa, dar va fi de o amploare mult mai mare.

Conform acestuia, obiectivul fabricii este să asambleze toate componentele care se produc la Dumbrăviţa. „Americanii au fost interesaţi de terenul din imediata apropiere a aerogării deoarece intenţionează să folosească avioanele pentru transportul ansamblelor de piese la fabricile din Vestul Europei”, a mai spus Ardelean.

„Ni s-a făcut deja o solicitare de prelungire a pistei de la Aeroport spre fabrica lor ca să poată încărca direct în avioanele Cargo piesele pe care le vor asambla”, a declarat Dorin Buda, directorul Aeroportului Internaţional Baia Mare.

Conform declaraţiilor făcute de edil, în prima etapă investiţia va fi de 30 de milioane de euro, în primii doi, trei ani şi vor fi create 250 de locuri de muncă după care fabrica se va extinde şi va avea la final o valoare a investiţiei aproximativ 100 de milioane de euro şi vor fi create peste 1.500 de noi locuri de muncă. „Noi în proiect am cuprins inclusiv accesul din fabrică la noua pistă care se construieşte la Aeroport cu facilităţile la această nouă fabrică”, a concluzionat Ardelean.

Compania Alloy Corporation are patru locaţii, două în SUA, una în Elveţia şi una în Dumbrăviţa, Maramureş. Aceasta companie este numărul unu mondial în producţia de profile extrudate din aluminiu pentru industria aviatică. Produsele sunt părţi structurale din avion fără de care acesta nu poate zbura, se arată în sursa citată.