Moldova Center a obţinut certificatul de sustenabilitate BREEM Very Good

Moldova Center, clădirea de birouri de clasa A deţinută de Gheorghe Iaciu, a obţinut recent certificatul de sustenabilitate BREEAM Very Good, devenind astfel prima clădire certificată conform metodologiei BREEAM din Iaşi, scrie www.ziarulevenimentul.ro. Procestul de certificare a fost coordonat de către BuildGreen, liderul pieţei de consultanţă în domeniul design-ului, dezvoltării şi certificării clădirilor sustenabile din România.

Procesul de evaluare şi certificare a durat aproximativ doi ani. Compania a oferit servicii de consultanţă şi evaluare conform normelor BREEAM, consultanţă în proiectare şi achiziţii sustenabile precum definirea strategiei de sustenabilitate, modelare termică şi energetică, plan de transport şi ecologia proiectului.

Lucrările de reconversie au vizat în principal recompartimentarea eficientă a spaţiului, care astăzi cuprinde 14,500 m.p. închiriabili, dintre care 11,600 sunt spaţii pentru birouri cu o suprafaţă pe etaj de până la 2,350 de mp. Au fost îmbunătăţite specificaţiile tehnice şi eficienţa energetică a clădirii.

“Suntem mândri că am contribuit la certificarea sustenabilă a proiectului Moldova Center şi, mai mult decât atât, suntem onoraţi de încrederea acordată de reprezentanţii clădirii pe durata procesului de renovare. Moldova Center stabileşte un exemplu pozitiv pe piaţa locală şi, în mod particular, am fost impresionaţi de nivelul ridicat de implicare din partea proprietarului, care s-a angajat să includă soluţii ”verzi” în toate aspectele procesului de renovare, făcând din sustenabilitate un scop şi nu un mijloc”, a declarat Răzvan Nica, Managing Director BuildGreen.

Ca urmare a procesului de reconfigurare şi certificare, Moldova Center beneficiază de dotări de clasa A şi specificaţii tehnice superioare. Eficienţa şi consumul de energie scăzut ocupă un loc important în lista de priorităţi ale proiectului, astfel încât noile spaţii sunt dotate cu sistem de iluminare cu LED, BMS, sistem modern de aer condiţionat şi ventilaţie şi se bucură de lumină naturală 360°, la toate etajele, mai scrie www.ziarulevenimentul.ro.