Afacerile Symmetrica au crescut cu 17% în 2015

Producătorul de pavele şi borduri vipropresate Symmetrica, con­trolat de Florentina-Mihaela Stanciu şi Florin-Cristinel Stan­ciu, a înregistrat anul trecut o creştere cu 17% a afacerilor în 2015 faţă de anul precedent, ajungând la o cifră de 87 milioane de lei, conform informaţiilor făcute publice de companie. Acest salt a fost de trei ori mai mare decât ni­velul bugetat ini­ţial de suceveni pentru anul trecut.

„Evoluția pozitivă a sectorului construcțiilor, investițiile realizate și strategia adoptată anul anterior au dus la un avans peste aștepări al cifrei de afaceri. Astfel, dacă la începutul lui 2015 mizam pe o creștere cu circa 5% a business-ului, la finele anului am realizat un avans de 17%. Astfel, anul trecut afacerile companiei s-au ridicat la 87 de milioane de lei (19,5 milioane de euro), comparativ cu 74 de milioane de lei (16,5 milioane de euro)”, a declarat Sebastian Bobu, director executiv al Symmetrica.

Societate a a înregistrat în 2015 o creștere o creştere a vânzărilor de 20% comparativ cu 2014. Astfel, în 2015 a livrat 3 milioane de metri liniari de pavele, comparativ cu 2,5 milioane de metri liniari în anul precedent, înregistrând o creștere de 20%. Tot anul trecut a fost finalizată o investiție de 1,5 milioane de euro într-o nouă linie de producție.

”Anul trecut, 30% din business-ul companiei a fost adus de proiecte private, comerciale, industriale sau rezidențiale, iar 10% de vânzările în rețelele de bricolaj. Restul de 60% reprezintă livrările către proiectele publice”, a mai spus Sebastian Bobu.

Symmetrica este o companie românească, înființată în 1994 de Florentina-Mihaela Stanciu (60%) și Florin-Cristinel Stanciu (40%).

Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999 la Verești, județul Suceava, urmată apoi de unitățile de producție de la Podu Iloaiei, județul Iași (2010) și Bolintin Vale, în apropiere de București (2011), Prejmer – Brașov (2012) și Cociu – Bistrița-Năsăud (2012).

Printre proiectele pentru care Symmetrica a livrat pavele și borduri se numără Arena Națională, parcul balnear din stațiunea Vatra Dornei, magazine Carrefour, Lidl, Penny Market, parcări cu pavele ecologice în București. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitatea de străzi, trotuare și parcuri ecologice.