S-a eliberat autorizaţia de demolare a patinoarului „Mihail Flamaropol”. Cum va arăta viitoarea construcţie

Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu , a semnat eliberarea autorizaţiei de desfiinţare a clădirii patinoarului artificial „Mihail Flamaropol”, la solicitarea Primăriei Municipiului Bucureşti.Pentru a face loc noii investiţii se vor demola patinoarul, precum şi construcţiile aferente acestuia, respectiv: vestiarul, uzina frigorifică, răcitoarele de apă şi casele de bilete. După finalizarea lucrărilor de demolare, Primăria Municipiului Bucureşti intenţionează să refacă şi să modernizeze patinoarul artificial „Mihai Flamaropol”, precum şi să realizeze spaţii adiacente necesare desfăşurării activităţilor sportive şi de agrement”, anunţă Primăria Sectorului 2.

Astfel, că pe terenul din Bd. Basarabia vor fi construite două corpuri de clădire independente structural, dar unite printr-un acoperiș comun. Primul corp va adăposti patinoarul olimpic cu gradene pentru spectatori, loje VIP și spații comerciale și de alimentație publică. În cel de-al doilea corp de clădire va funcționa centrul sportiv și de agrement cu bazin semiolimpic, teren de sport, o zonă de spa cu terasă exterioară, o cafenea și un restaurant panoramic cu terasă.

Noua construcţie va fi compusă din zona rezervată patinoarului artificial şi dintr-un centru multifuncţional sportiv şi de agrement, la intersecţia celor două zone fiind un atrium închis cu funcţia de foaier pentru publicul spectator. În partea dinspre lacul aflat în Parcul Naţional „Lia Manoliu” clădirea va avea înălţimea de D + P +1E, iar în partea opusă va avea regimul de înălţime de D + P + 3 E înalt, diferenţa de înălţime fiind situată deasupra arenei unde pe terasă se va amenaja o zonă verde, destinată diverselor activităţi în aer liber.

Accesul pe terasă se va face, în principal, prin intermediul a două rampe pietonale construite pe laturile clădirii. Partea rezervată patinoarului artificial va avea spaţiul de joc, gradene şi anexe pentru circa 3100 de spectatori, loje VIP şi presă, spații comerciale și de alimentație publică.

2_00032400

Datorită condiţiilor moderne ale noului patinoar se vor putea organiza competiţii de hochei, patinaj artistic, curling şi patinaj viteză care vor atrage foarte mulţi spectatori.

Cel de-al doilea corp va fi rezervat amenajării unui centru multifuncţional sportiv și de agrement care va avea un bazin acoperit, zonă de spa cu terasă exterioară, zonă de fitness, sala de baschet, centru de escaladă, skate parc, alimentaţie publică şi spaţii comerciale. Etajul 3 înalt tip accent se regăseşte doar în zona centrului multifuncţional şi este dedicat alimentaţiei publice, consumatorii având acces către terasele înierbate şi o privelişte deosebită spre lacul şi Parcul Naţional „Lia Manoliu”. Pe acoperișul patinoarului va fi plantată iarbă şi se va permite accesul pietonal, zona fiind amenajată sub formă de relief artificial orientat spre lacul din imediata vecinătate.

1_62359400

Proiectul de modernizare a patinoarului „Mihai Flamaropol” mai prevede şi amenajarea a două parcări pentru autovehicule, una pentru public cu 86 de locuri şi cea de-a doua pentru sportivi, oficiali şi VIP-uri cu o capacitate de 33 de locuri.

3_33977700