Prolyte Group a construit o fabrică nouă, la Piatra-Olt

Compania olandeză Prolyte Group, specializată în realizarea de structuri uşoare din aluminiu destinate organizării de evenimente publice, a inaugurat o fabrică nouă la Piata-Olt, judeţul Olt, după o investiţie totală de 18 milioane de lei. Partenerul financiar al societăţii din Olanda a fost EximBank.

Construcția fabricii, ce se întinde pe o suprafaţă de 5.000 metri pătraţi și care va genera până la 500 de locuri de muncă, a demarat în vara anului trecut.

„Parteneriatul pe care EximBank îl are cu Prolyte Group nu este unul foarte lung – colaborăm din 2012, dar pot spune că este unul solid, construit pe capacitatea noastră de a genera soluții financiare personalizate și pe potențialul companiei de a implementa proiecte sustenabile, cu efecte pozitive atât la nivelul activității sale, cât și pe orizontală prin crearea de noi locuri de muncă. Finanțarea de peste 16 milioane de lei acordată pentru fabrica de la Piatra-Olt completează paleta zonelor de acoperite de colaborarea noastră, de la derularea operațiunilor zilnice, dezvoltarea societății și a activității sale de export, până la atragerea de fonduri europene. Credem că acest parteneriat confirmă încă o dată preocuparea noastră strategică de a construi o relație solidă cu mediul de afaceri și arată că EximBank este suficient de flexibilă pentru a se adapta pieţei, aşa cum a făcut-o în ultimii ani, devenind un partener financiar preferat de business”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

Aceasta este cea de-a doua fabrică pe care Prolyte Group o deschide în România, după cea de la Slatina, unde lucrează 150 de persoane și care produce structuri ușoare din aluminiu destinate organizării de evenimente publice. Fabrica Prolyte Group de la Slatina este de altfel cea care a livrat scenele şi tot decorul metalic al spectacolului Eurovision 2014, precum și pe cele ale concertelor susținute la București de Andre Rieu și Robbie Williams.

Extinderea capacității de producție din România este parte a strategiei Prolyte Group de a-și transfera treptat producția din Olanda în țara noastră. „Extinderea capacității de producție a fost o etapă necesară în dezvoltarea companiei noastre. Deschiderea acestei noi fabrici este faza finală, și cea mai importantă, a planului de relocare a producției, care ne va permite să continuăm extinderea și să ne consolidăm poziția de lider pe piața globală în domeniul în care activăm. Pentru noi este important să continuăm investițiile și, astfel, să ne asigurăm clienții că avem cele mai moderne și eficiente facilități de producție care le livrează produse la cele mai înalte standarde și suntem încântați că am reușit să găsim în EximBank un partener care să susțină demersul nostru”, a spus Lambert Bouwmeester, Prolyte Group CEO / Mihai Hlihor, Prolyte Group COO.