Arabesque investeşte 10 milioane de euro într-un nou magazin

Retailerul de materiale de construcţii şi finisaje Arabesque a investit 10 milioane de euro într-un magazin ce se va deschide pe 24 martie la Piteşti, conform unul anunţ al companiei „Arabesque lansează pe 24 martie la Piteşti cel mai mare magazin Arabesque orientat către clienţii persoane fizice, cu o suprafaţă totală de 9.000 mp. Investiţia va crea peste 100 de noi locuri de muncă şi are o valoare de aproximativ 10 milioane de euro“, se spune în comunicat. Reţeaua Arabeque va ajunge astfel la 19 unităţi în România.

Magazinul Arabesque va fi amplasat pe str. Craiovei nr 160 din Piteşti. Arabesque comercializează materiale de construcţii, finisaje, instalaţii, electrice, gresie, faianţă, parchet, scule sau unelte în stocuri aproape nelimitate.

Fondată în 1994, în Galaţi, Arabesque este una dintre puţinele companii româneşti care şi-a extins afacerile şi peste graniţe, dezvoltând centre comerciale în Ucraina, Bulgaria şi Republica Moldova.

Conform datelor publicate la Ministerul de Finanţe, afacerile Arabesque s-au situat în anul 2014 la 337 milioane de euro şi un profit de 10 milioane de euro. Compania din Galaţi, patronată de către familia Rapotan, avea la finele anului 2014, circa 2.500 de angajaţi.

Piaţă locală de bricolaj, estimată la o valoare de 2 – 2,5 miliarde de euro, este dominată în prezent de către compania Dedeman, un segment de business pe care mai sunt active nume precum Praktiker, Leroy Merlin, Kingfisher, Hornbach sau Ambient, companie care însă şi-a anunţat intrarea în insolvenţă la finalul anului trecut.