Sonae Sierra a dezvăluit când se va deschide mall-ul din Titan

Centrul comercial ParkLake va fi deschis în luna septembrie din acest an, au anunţat reprezentanţii „Sonae Sierra”, unul dintre dezvoltatorii proiectului. Ei au spus că în acest moment lucrările la mall sunt aproape finalizate.

Proiectul a fost dezvoltat şi implementat de „Sonae Sierra”, specialist internaţional în centre comerciale, în parteneriat cu „Caelum Development”, dezvoltator imobiliar est-european, şi Strabag, compania contractată pentru lucrările structurale. ParkLake are o suprafaţă de 8,2 ha, din care 5,5 ha au fost ocupate de noua construcţie.

ParkLake a obţinut autorizaţie de construire în septembrie 2013, iar în ianuarie 2014 au fost începute excavaţiile pentru ridicarea centrului comercial. Acum, lucrările de structură sunt finalizate în proporţie de 97-98%, iar conform reprezentanţilor „Sonae Sierra”, acestea ar fi fost încheiate în aprilie, dar, la cerinţa contactanţilor, deschiderea centrului comercial a fost programată pentru toamna lui 2016.

Noul mall va avea o suprafaţă comercială de 70.000 mp, comparabilă cu a AFI Palace Cotroceni sau Mega Mall. În toamna anului trecut, retailerul francez Carrefour a cumpărat 12.000 mp din ParkLake, spaţiu pe care îl va folosi pentru deschiderea unui hipermarket.

Proiectul din Titan este deja închiriat în proporţie de peste 85% către companii precum Forever 21, Debenhams şi grupul LPP, care deţine brandurile Reserved, Mohito, Sin Say, House și Cropp. Alături de ei au mai semnat contracte H&M și brandurile din grupul Inditex (Bershka, Massimo Dutti, Stradivarius, Zara, Zara Home Pull & Bear, Oysho) și Koton. Printre chiriaşi se mai numără Claire’s, Springfield, Lee Cooper, KVL și TimeOut, Geox, Il Passo, Aldo, Piazza Italia, CCC, Swarovski, Splend’or, B&B, Douglas, Sephora, Yves Rocher, Kendra, Altex sau Arsis, MaxiToys şi Cărtureşti.

La capitolul cafenele şi restaurante sunt semnate deja contracte cu Brioche Dorée, Coffee Republic, Filicori, Gloria Jean’s Coffees, Fior di Latte, Fooda, Wu Xing, , K-Grill, Oro Toro (by OSHO), Bistrot du Paris, Rustic, Chopstix, SaladBox şi Zaraza.

ParkLake reprezintă o investiție de 180 milioane euro susţinută printr-un credit sindicalizat accesat de dezvoltatori la băncile OTP Bank Ungaria, Hypo Noe Gruppe Bank din Austria şi OTP Bank România. Cei doi parteneri au accesat un credit la termen în valoare de până la 75 mil. euro şi un împrumut de tip „revolving“ de 8 milioane euro.