Un cartier de 50 de milioane de euro va fi ridicat pe locul fostei fabrici de zahăr din Arad

În 2018 vor începe lucrările la un ansamblu rezidenţial ce va avea câteva sute de locuinţe ce va fi amplasat pe locul fostei fabrici de zahăr din Arad, scrie www.aradon.ro. Terenul a fost cumpărat în urmă cu 10 ani de firma Porto Petrol SRL din Timişoara. “Am finalizat demolarea clădirilor vechi existente pe acest teren și dorim să investim până la 50 de milioane de euro într-un cartier ce va ocupa o suprafață de 5,3 hectare”, a declarat Cristian Pop, unul dintre acţionarii Porto Petrol.

Suprafaţa acupată de construcţii va fi de 140.000 de metri pătrați, restul fiind spații verzi și căi de acces. Cartierul va avea câteva sute de locuințe, în blocuri cu înălțimi diferite, de patru și opt etaje, cel mai înalt urmând să aibă 14 etaje (55 de metri). Acest turn va fi poziționat în partea dinspre oraș a terenului, iar în față, pe mal, vor fi ridicate blocurile mai mici, conform www.aradon.ro.

“Aproape toate apartamentele vor avea privire spre Mureș, fiind principalul avantaj al zonei, pe lângă apropierea de centrul orașului”, a spus Pop. Blocurile ce vor fi ridicate vor avea parcări subterane pe unu sau două niveluri, iar pentru spațiile comerciale prevăzute în zonă ar putea fi ridicate parcări supraterane.

Cartierul mai are prevăzute o grădiniță, spații comerciale, de agrement și un ponton, ce va fi amplasat în vecinătatea fostei fabrici TEBA. “Ne dorim un ambarcader pentru sporturile nautice dar și în scopuri de agrement”, spune reprezentantul investitorilor. Conform planurilor, pe malul Mureșului, în fața cartierului, va exista o stradă pietonală, dar cu acces pentru autospecialele serviciilor de urgență.

Lucrările ar urma să dureze cel puțin cinci ani, iar pe măsură ce vor fi construite blocuri, locuințele vor fi scoase la vânzare pentru a se putea susține financiar continuarea investițiilor.