Câte locuințe vor fi gata în nordul Capitalei în 2016

Aproximativ 3200 de locuinţe vor fi finalizate în acest an în zona de nord a Bucureştiului, conform unui studiu realizat de Coldwell Banker Affiliates of Romania, remis presei. Cea mai mare pondere a acestor locuinţe, 66% (aproximativ 2200 de unităţi), este reprezentată de locuinţele amplasate în zonele Aviaţiei şi Băneasa, în timp ce aproximativ 25%, adica peste 700 de unităţi, sunt locuinţe de lux, amplasate în zone precum Dorobanţi, Herăstrău sau Barbu Văcărescu, spune sursa citată.

În total, aproximativ 4200 de noi locuinţe vor fi livrate în acest an în zonele semicentrale, centrale şi de nord din Bucureşti, reprezentând 70% din totalul celor peste 6000 de unităţi aflate în construcţie în zonele menţionate. „Bucureştiul va trece printr-o schimbare socială şi demografică semnificativă în următorii ani. În clădirile de birouri din nordul Capitalei lucrează deja peste 70.000 de persoane, numărul acestora urmând să crească, iar dezvoltatorii vor construi tot mai multe proiecte destinate clasei medii, cu un amplasament foarte bun şi suprafeţe mai generoase comparativ cu cele ale locuinţelor din zonele mărginaşe. Tot mai mulţi cumpărători care au achiziţionat o locuinţă prin Prima Casă în perioada 2009-2012 vor face un upgrade în următorii ani către zone mai bune, semicentrale sau de nord, mai aproape de clădirile de birouri în care îşi desfăşoară activitatea”, a declarat Alexandru Pricop, managing partner în cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Segmentul locuinţelor premium înregistrează de asemenea o creştere semnificativă a dezvoltării, peste 1000 de locuinţe urmând a fi predate în acest an, cea mai mare parte a acestora, aproximativ 750 de unităţi, în zonele ultracentrale, Dorobanţi şi Floreasca – Barbu Văcărescu, potrivit sursei citate.