Immofinanz și CA Immo au anunțat demararea procesului de fuziune

Immofinanz a cumpărat 26% din acțiunile CA Immo, iar cele două companii imobiliare, prezente și în România intenționează să fuzioneze, conform unui comunicat de presă. În acest moment,
tranzacția așteaptă aprobarea board-urilor celor două companii, iar acesta va fi primul pas pentru fuziunea Immofinanz și CA Immo despre care se vorbește de ceva vreme, ambele companii încercând să o preia pe cealaltă.

Portofoliul românesc al Immofinanz reprezintă 14,6% dintre activele totale include 73 de proprietăți cu o valoare de aproape un miliard de euro și aduce venituri anuale din chirii de aproape 50 de milioane de euro.

„Există o logică a acestei fuziuni. Portofoliile noastre vor avea o sinergie evidentă și vor aduce beneficii ambelor părți”, susține Frank Nickel, CEO CA Immo.

CA Immo are un portofoliu format în special din clădiri de birouri, care aduc venituri de circa 33 de milioane de euro anual și dezvoltă acum primul său proiect din România (restul fiind cumpărate), Orhideea Towers, în care va investi 75 de milioane de euro.

Negocierile asurpa fuziunii dintre Immofinanz și CA Immo se vor derula pe parcursul următoarelor luni și vor necesita aprobarea a 7%% dintre acțoionarii ambelor companii. Oficialii celor două companii cred că adunările acționarilor pentru aprobarea fuziunii vor avea loc în 2017.

Dacă fuziunea reușește, cei doi investitori vor deveni cea mai mare firmă imobiliară prezentă în România, cu un portofoliu total de circa 1,3 miliarde de euro.