La Bistriția se pregătește construirea unui mall

O companie din Europa de Vest este interesată să construiască la Bistriţa un mall, iar locaţia aleasă este strada Calea Moldovei, în locul fostei UCTA, a anunțat primarul municipiului, Ovidiu Crețu, conform www.bistriteanul.ro. Edilul șef nu a dorit însă să dea mai multe detalii despre acest proiect.

„Dacă la începutul primului meu mandat erau mai mulți care doreau să construiască, a venit acel an, 2009, de criză și lucrurile s-au blocat. Anul trecut au venit la mine niște investitori din Europa de Vest, ca să nu intru în prea multe detalii, intenționând să deschidă lucrări la fostul UCTA și chiar acum au venit la mine alți investitori pentru un mall pe Calea Moldovei, în zona Kauflandului. Eu cred că cei care au fost acum au o bază financiară foarte bună și n-ar fi exclus ca anul acesta să intre buldozerele acolo ca să construiască acel mall. Nu este un brand cunoscut în sensul de hipermarket sau magazin, dar este o firmă mare, cunoscută, din domeniul construcțiilor și investițiilor, însă nu spune nimic omului obișnuit. Au venit la Bistrița firma care construiește și resprezentanții finanțatorului”, a declarat primarul Creţu.

Acesta a mai spus că investitorul este interesat să cumpere terenul pe care ar urma să construiască mall-ul şi că ar fi vorba despre o investiţie de aproximativ 10 milioane de euro.

Despre amenajarea unui mall în Bistriţa se vorbeşte de ani de zile, însă deocamdată nu s-a concretizat nimic. Intenţia investitorilor care anunţau că vor să facă primul mall din Bistriţa era de a-l amenaja pe strada Calea Moldovei, în locul fostei UCTA, iar primarul Ovidiu Creţu confirmă că a purtat discuţii serioase cu o mare firmă de construcţii din Europa de Vest pentru punerea în aplicare a acestui proiect, conform sursei citate.