Compania Primavera Development, societate constituită în anul 2006 și specializată în dezvoltarea de proiecte de mare anvergură, va construi un centru comercial cu 160 de magazine la Sibiu: Festival Shopping Center. Investiția va fi în jur de 70 milioane de euro pentru un mall ce va avea o suprafață de 40.000 de metri pătrați, pe terenul fostei fabrici Simerom, lângă Podul Gării. Deocamdată, viitorul centru comercial este în faza obținerii avizelor necesare din partea autorităților locale și ar putea primi undă verde din partea Consiliului Local peste două săptămâni, scrie www.mesageruldesibiu.ro.
De administrarea noului mall se va ocupa însă societatea Festival SRL Sibiu. „Proiectul de la Sibiu se află în faza PUZ urmând a fi supus aprobării finale a Consiliului Local Sibiu până la sfârșitul lunii“, a declarat Despina Miron, din partea Primavera Development, contactată de Mesagerul de Sibiu. Partenerii comerciali vor fi stabiliți după obținerea autorizației pentru faza PUZ, a mai menționat reprezentantul dezvoltatorului.
Autoritățile de mediu analizează, în aceste zile, documentația privind construcția noului centrului comercial de pe strada Lector. Pentru a-și da avizul privind viitoarea investiție, APM Sibiu trebuie să se lămurească întâi asupra unor contestații făcute de sibieni. Documentele înregistrate la APM vizează, în principal, faptul că societatea care va construi centrul comercial își propune realizarea unor spații verzi în procent de 15%, distribuite atât la sol, cât și pe terasa clădirii. „APM Sibiu are în procedură de reglementare Planul Urbanistic Zonal pentru zonă construită protejată UZCP Construire centru comercial, propus a fi amplasat în municipiul Sibiu, str. Lector, nr. 3A, titular SC Festival SRL.
Urmare a parcurgerii etapelor procedurale legale, în data de 22.02.2016, Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu a publicat pe pagina proprie de internet, iar titularul într-un ziar local din 23.02.2016, decizia privind reglementarea planului. În perioada legală de 10 zile în care publicul putea formula observații privind decizia autorității de mediu au fost înregistrate contestații la această decizie. Față de observațiile publicului la decizie, în scopul reanalizării deciziei și formulării de răspunsuri petenților, APM Sibiu a solicitat răspunsuri la problemele ridicate de cetățeni atât Primăriei municipiului Sibiu, cât și titularului. Ultimul dintre aceste răspunsuri, respectiv cel al Primăriei municipiului Sibiu, a fost înregistrat la APM Sibiu în data de 4 aprilie 2016. Acestea sunt actualmente analizate de autoritatea de mediu“, arată APM Sibiu, prin directorul executiv Ionel Stelian Naicu, la solicitarea Mesagerului de Sibiu.