În Oradea se ridică o autogară nouă, lângă Gara Centrală

Consilierii locali din municipiul Oradea au aprobat noii indicatori tehnico-economici pentru realizarea unei staţii de transbordare pe Bulevardul Ştefan cel Mare în vecinătatea Gării Centrale. Autogara va deservi cursele judeţene care intră în oraş şi acum opresc în staţiile folosite de OTL, conform www.ebihoreanul.ro.

Va fi construită o clădire pe 111 mp., cu hol de aşteptare, birou control trafic, punct vânzare bilete, grupuri sanitare şi un spaţiu comercial. De asemenea, este prevăzută o zonă de aşteptare acoperită cu copertină metalică. Preţul total necesar pentru realizarea investiţiei este de 1,46 milioane lei, faţă de 810.000 lei cât era prevăzut în proiectul iniţial.

„Având în vedere că operatorii de transport intrajudeţean au obţinut licenţe de transport pentru curse regulate, oprind astfel în mai toate staţiile OTL, în special pe arterele principale din municipiu, îngreunând circulaţia rutieră şi în special circulaţia mijloacelor de transport în comun, OTL SA a venit cu propunerea de a înfiinţa, construi şi autoriza două autogări şi mai multe staţii de transbordare în cele mai importante direcţii de acces în Oradea”, se arată într-un comunicat al municipalităţii.

Prima autogară a fost inaugurată, în 2014, în cartierul Nufărul, iar cea de-a doua urmează să fie deschisă curând pe Bulevardul Decebal, în apropierea blocurilor ANL.

Proiectul iniţial al celei de-a treia staţii de transbordare, care urmează să deservească cursele de pe direcţia Satu Mare – Bulevardul Ştefan cel Mare – Gara Centrală, a fost scos la licitaţie de două ori fără succes. După eşecul primelor licitaţii, proiectul a fost reanalizat şi s-au stabilit noi indicatori tehnico-economici, modificându-se copertina metalică ce nu se încadra cu cerinţele de arhitectură ale Primăriei Oradea şi actualizându-se listele de cantităţi de necesare investiţiei.