Wienerberger România a cumpărat fabrica de cărămidă Search Chemicals de la Buzău

Producătorul Wienerberger România, cu capital austriac, a cumpărat fabrica de cărămidă de la Buzău deținută de Search Chemical și concesiunea la o carieră de argilă. Părțile implicate în această tranzacție au convenit să păstreze confidențiale informațiile legate de prețul de achiziție.

„Această achiziție și investițiile pe care le vom face pentru retehnologizarea fabricii arată implicarea pe termen lung pe care Wienerberger o are în dezvoltarea pieței locale, atât pe parte de producție, cât și pe partea de susținere a dezvoltării construcțiilor rezidențiale prin utilizarea de materiale de construcție de calitate, adaptate nevoilor actuale ale beneficiarilor finali din România. Toate demersurile Wienerberger din ultimii 18 ani, de la intrarea pe piața românească, au fost în spiritul dezvoltării durabile și arată angajamentul companiei de a susține nevoile unei piețe în creștere”, a declarat Corneliu Fecioru, Managing Director Sales & Marketing, Wienerberger România, cu această ocazie.

Fabrica de cărămidă de la Buzău a intrat în conservare în anul 2011 și a fost repornită în 2014 cu funcționare la o capacitate redusă. Preluarea fabricii din Buzău duce la îmbunătățirea acoperirii geografice pentru activitatea companiei în piața de zidărie.