Participă la concursul internațional de arhitectură BRICK AWARD 22

BRICK AWARD este un concurs internațional de arhitectură organizat de către grupul WIENERBERGER, care premiază proiecte arhitecturale inovatoare realizate cu produse ceramice.

Premierea arhitecților participanți la această competiție are loc bienal, în Viena, iar ediția BRICK AWARD 22 urmărește modelarea unui design creativ, precum și calitatea arhitecturii în ceea ce privește estetica, forma și configurația acestuia. În mod deosebit, atenția se îndreaptă către adecvarea proiectului în raport cu scopul intenționat, tipul clădirii și contextul cultural, precum și cu aspectele de durabilitate și eficiență energetică.

Perioada de înscriere a început și este deschisă până pe data de 8 aprilie, 2021. Dacă din 2018 până în prezent ai finalizat un proiect de construcție nouă, renovare sau schimbare a destinației de utilizare, care are în componență sa materiale ceramice (zidărie, acoperiș ceramic, cărămidă sau placaj ceramic pentru fațadă, pavaj ceramic) înscrie-ți proiectul AICI și poți fi unul dintre marii câștigători ai concursului.

Tot ceea ce trebuie să faci este să completezi formularul online ce constă în furnizarea unor informații de bază ale proiectului, un scurt text descriptiv, precum și imagini și planuri ale construcției deja finalizate.

Premiile ediției Brick Award 22 vor fi acordate în baza a cinci categorii de concurs:

  • Rezidențial unifamilial (Feeling at home) – locuințe unifamiliale, mici proiecte de locuințe de înaltă calitate arhitecturală care oferă spații de locuit confortabile, sănătoase și durabile;
  • Rezidențial multifamilial (Living together) – locuințe multifamiliale, soluții rezidențiale inovatoare, luând în considerare tendințele și provocările urbanizării, cum ar fi lipsa spațiului, provocările sociale și noile concepte de locuire;
  • Clădiri publice (Working together) – spații de birouri, clădiri comerciale care oferă confort, estetică și funcționalitate, birouri și clădiri industriale;
  • Clădiri publice cu scop educativ, cultural, pentru sănătate sau proiecte de infrastructură (Sharing public spaces) – clădiri publice care oferă confort, estetică și funcționalitate centrelor de educație, cultură și asistență medicală, spațiilor publice și proiectelor de infrastructură;
  • Soluții speciale (Building outside the box) – punerea în operă a unor concepte arhitecturale prin care se urmărește modalitatea inovativă de integrare a produselor ceramice, utilizarea noilor tehnologii în construcție, zidăria specială, utilizarea produselor ceramice personalizate și ornamentarea.

Toate informațiile referitoare la criteriile de participare și evaluare precum și la desfășurarea concursului și premiile acordate sunt disponibile AICI.

Te invităm să afli mai multe informații pe www.wienerberger.ro sau pe paginile noastre de Facebook și Instagram!

All About Visual Communication - Dialog Textil