Americanii de la Emerson au investit 25 milioane de dolari în două fabrici la Oradea

Compania americană Emerson a inagurat cele două fabrici ale filialelor Leroy-Somer și Control Tehniques dezvoltate în incinta aceleiaşi clădiri industriale din parcul industrial Eurobusiness din Oradea. Investiţia grupului s-a ridicat la peste 25 milioane dolari.

„În 2012, când căutam un loc pentru o nouă fabrică, am găsit o deschidere fantastică aici şi am hotărât ca dezvoltarea afacerii Emerson în România să se facă la Oradea”, a povestit directorul Emerson, Călin Banciu. La acea dată compania Emerson avea deja peste 2.000 de angajaţi în Cluj-Napoca şi a ales să îşi dezvolte noile facilităţi de producţie la Oradea atrasă de sprijinul oferit de administraţia locală, judeţeană şi naţională din zonă.

Compania americană va dezvolta în parcul industrial Eurobusiness unităţi de producţie prin cele două filiale Leroy-Somer şi Control Tehniques. Fondate în 1919, respectiv 1979, companiile se numără printre cei mai importanţi producători în domeniul electromecanicii şi fabrică la Oradea servomotoare şi sisteme industriale de acţionare modulare.

Hala este doar parţial ocupată, urmând ca noi posturi de producţie să fie înfiinţate treptat, în funcţie de angajările care vor fi făcute în perioada următoare. „Suntem foarte mulţumiţi de ceea ce am găsit ca resurse umane în Oradea şi credem că am putea depăşi ce ne-am propus pentru acest oraş”, a spus încrezător directorul.

În paralel, în sediul de la Oradea mai funcţionează o divizie specializată în servicii de suport, financiare sau de orice al tip, pentru firme din grupul Emerson. „Ideea este să aduci aceste servicii în ţările cu un cost cât mai bun al forţei de muncă. Polonia şi Cehia nu mai sunt atractive, iar odată cu creşterea salariilor nu va mai fi atractivă nici România, dar până atunci forţa de muncă se va fi profesionalizat şi va putea participa la alte proiecte”, a explicat Călin Banciu în timpul turului fabricii.