Proprietara Vincon Vrancea, Luchi Georgescu, construiește un cartier rezidențial la marginea Focșaniului

Proprietara companiei Vincon Vrancea, Luchi Georgescu, va ridica pe strada Dionyssos din Focşani un cartier rezidenţial cu locuinţe, magazine şi o biserică. Planul Urbanistic Zonal (PUZ) a fost comandat de SC Schimb 47 SRL Bucureşti, prin Luchi Georgescu, iar documentaţia a fost realizată de cabinetul arhitectului Florin Mandru din Focşani.

În prezent, terenul pe care se va face investiţia este încadrat în categoria de folosinţă “livadă”. Suprafaţa terenului pe care se vor ridica imobilele este de peste 160.000 mp, potrivit documentelor de la mapa aleşilor locali. Pe strada Dionyssos vor fi construite locuinţe colective, locuinţe individuale, magazine, dar şi o biserică. Clădirile vor avea un regim maxim de înălţime de parter plus două etaje. Investitorul se angajează să asigure cartierului rezidenţial toate utilităţile, scrie www.ziaruldevrancea.ro.

“Nu se vor da în funcţiune construcţiile propuse până nu vor fi racordate la reţelele edilitare existente (energie electrică) şi proiectate (apă, canalizare, încălzire); lucrarea de racordare la reţelele existente se va face conform avize deţinători de utilităţi; branşarea la reţeaua de ape uzate în sistem individual va respecta normativele privind protecţia mediului, amenajările ce se vor realiza pe teren trebuie rezolvate în aşa fel încât să nu prezinte un obstacol pentru scurgerea apelor pluviale”, se arată în PUZ lui Luchi Georgescu.

Luchi Georgescu este supranumită „marea doamnă a vinului românesc”, fiind deţinătoarea pachetului majoritar de acţiuni la Vincon, firmă care exploatează 1500 de hectare de vie în Vrancea şi 60 de hectare la Săhăteni şi care produce, în medie, 25 milioane de litri de vin anual.