Nemții de la ifm electronic au ridicat o fabrică de producție de senzori de poziție în localitatea Cristian, Sibiu

Compania germana ifm electronic a inaugurat în localitatea Cristian, în zona industrială Vest, o unitate de producție de senzori de poziție și senzori de proces. Proiectul include o hală de producție P+E, o hală de logistică parter și o clădire administrativă P+2E.

Structura de rezistență este realizată din beton armat prefabricat, având zonele de planșee realizate din elemente portante tip TT și predale, pereții de compartimentare la foc fiind din zidărie tip Ytong. Învelitoarea este realizată din tablă trapezoidală, termoizolație din vată minerală si hidroizolație din memebrană PVC. Închiderile perimetrale sunt realizate la corpul de poducție și cel de logistică din casete metalice structurale cu termoizolație din vată minerală acoperite cu plăci de Aquapanel și tencuială decorativă, termosistem la pereții din zidărie și placare cu tablă sinus în zonele tehnice/andocare. Închiderile perimetrale a clădirii administrative sunt realizate din casele metalice structurale și termoizolație din vată minerală, placate cu plăci din material compozit Equitone Tectiva. Tâmplăria exterioară (zone vitrate) sunt realizate cu sistemele de tâmplării de la Schuco AWS, ADS și FW. Finisajele la pardoseli sunt realizate din rășină epoxidică conductivă în zona de producție, rășină epoxidică pentru trafic intens în zona de logistică, placări ceramice în zonele destinate angajaților (vestiare, cantina, grupuri sanitare) și mochetă, respectiv covor PVC în zonele de birouri.

Pereții de compartimentare interiori sunt realizați în sistem gips-carton dublu placați. Tâmplăria interioară (uși, uși rapide, uși andocari) este tip Hormann si Westag. Proiectul conține și un bazin cu un volum de 800 mc pentru alimentarea hidranților și a sistemului de sprinklere.

Piatra de temelie a ifm efector, numele companiei din România a ifm electronic, a fost pusă pe 22 iunie 2015, iar porţile fabricii s-au deschis la finele anului, punctul de lucru de la Sibiu reprezentând un factor decisiv pentru atingerea scopului fixat de compania germană.

Grupul ifm oferă o gamă cuprinzătoare de senzori de poziţie. Fie că e vorba de robotică, manipulare, producţie sau logistică, senzorii ifm sunt în largul lor în toate aplicaţiile. În afară de conectori specifici aplicaţiei, ifm oferă accesorii potrivite de montare.