Constructorul german de case Huf Haus a intrat pe piața din România

Constructorul german de case Huf Haus deschide două case showroom în apropiere de București și își face în acest fel intrarea pe piața românească. Clădirile cu un design unic vor fi inaugurate în acestă toamnă și se vor adăuga celor care deja pot fi vizitate în țări precum Germania, Marea Britanie și Elveția, scrie News.ro.

“Această inaugurare este un punct de referință pentru noi, fiind prima noastră reprezentare în această parte a Europei. Suntem foarte încrezători în potențialul pe care îl are piața imobiliară din România. Casele showroom vor prezenta cunoscutul stil arhitectural al Huf Haus, caracterizat de simbioza dintre lemn și sticlă și unele dintre cele mai avansate tehnologii pe care le oferă compania noastră”, susține directorul companiei, Georg Huf.

Intrarea Huf Haus şi în România vine după mai mulţi ani de analizare a dezvoltării pieţei locale, dar şi după ce un investitor a simţit că este momentul pentru o dezvoltare de acest fel şi la nivel local. “Am reuşit să găsim un partener strategic de încredere împreună cu care să punem la punct demararea unei colaborări pentru a intră şi pe piaţă din România, lucru pe care l-am şi realizat. În toamna acestui an vom deschide aici primele două showroom-uri de proiecte de case Huf Haus, iar investiţia necesară proiectării şi realizării acestora va depăşi 1 milion de euro”, a declarat Michael Baumann, director de marketing şi de vânzări, manager cu peste 40 de ani de petrecuţi în compania germană şi care este de asemenea implicat în evoluţia arhitecturii şi a designului interior a proiectelor de casă Huf Haus.

“Într-o prima faza vorbim despre două proiecte de case, care vor deservi şi drept showroom-uri de prezentare. Planul va fi că an de an să realizăm între 6-10 astfel de proiecte, iar preţul de pornire al unui proiect de casă Huf Haus, realizat în totalitate în Germania, va depăşi 600.000 de euro şi va creşte în funcţie de dotările sale şi de suprafaţă. Întregul proces de producţie, de la proiectare, la producţie şi inclusiv la construcţie va fi realizat în Germania, cu angajaţi Huf Haus, iar construcţia unei case ar urmă să dureze până la cel mult 5 luni”, a mai precizat Baumann.

Istoria Huf Haus începe încă din anul 1912, când Johann Huf, bunicul actualului proprietar, a pus bazele unui atelier de tâmplărie în Hartenfels, Germania, acolo unde și astăzi se află sediul central al companiei. În anul 1950, după mai multe etape de dezvoltare a atelierului și evenimentele agitate din perioada celor două războaie mondiale, Franz Huf a călcat pe urmele tatălui său. Până la acest moment, atelierul de tâmplărie s-a transformat într-o companie recunoscută la nivel național. Astăzi, Huf Haus este condusă de către Georg Huf, cel care a preluat afacerea în anul 1996, de la tatăl său, Franz.

Compania numără astăzi 19 birouri și case showroom în Europa, este liderul de piață în Europa în materie de arhitectură contemporană de tip post-and-beam și produce aproximativ 100 de case în fiecare an (clădiri rezidențiale, precum și comerciale), din care aproximativ 40% sunt exportate la nivel mondial, chiar și în China.

Anul trecut, firma cu un număr de 430 de angajați a înregistrat o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro.