Văcăroiu, Policolor-Orgachim: Organizăm licitaţia pentru antreprenorul general ca să construim fabrica din vestul Bucureştiului

„Am obţinut în urmă cu câteva zile autorizaţia de construire iar în această lună organizăm licitaţia pentru alegerea antreprenorului general ca să construim fabrica Policolor din vestul Bucureştiului. Sperăm ca din vară să începem construcţia”, a declarat pentru revista Constructiv, Marius Văcăroiu (foto), CEO-ul Policolor-Orgachim.

Şeful Policolor, cel mai longeviv producător de lacuri și vopsele din România, speră să recupereze întârzierile faţă de graficul de lucrări propus anul trecut, cauzate de birocraţie dar şi de încasarea greoaie a banilor de la dezvoltatorii imobiliari cărora le-a vândut terenul din zona Theodor Pallady.

Eliberarea terenului din Theodor Pallady, în suprafață de 13,9 hectare, se va face în trei etape. “Depindem cu construcţia şi de transferurile celor trei terenuri. Prima suprafață ar fi trebuit să fie eliberată până la finalul anului 2015 dar nu a fost transferat încă. Bani am primit aproape patru milioane de euro dacă luăm încalcul şi TVA-ul. Vom rezolva însă cumva situaţia şi sperăm să finalizăm construcţia anul viitor”, ne-a declarat CEO-ul Policolor-Orgachim.

Terenul pe care se află actuala unitate de producție Policolor, din partea de est a Bucureștiului, a fost vândut anul trecut pentru 18,3 milioane de euro către oamenii de afaceri Robertino Georgescu și Dan Drăgulin, dezvoltatorii ansamblurilor rezidențiale Metropolitan.

Pe de altă parte, întrebat despre cum vede evoluţia afacerilor cu răşini a fabricii Orgachim Resins din Ruse în contextul ieftinirii petrolului, Văcăroiu ne-a declarat că “în ciuda ieftinirii petrolului, preţurile solvenţilor xilen şi toluen au rămas aceleaşi ca în urmă cu doi ani, din cauza cererii mari. Astfel că acum, în afară de Elveţia, vindem răşini în toată Europa”.

Compania Policolor-Orgachim, din care face parte Policolor, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa locală de lacuri şi vopsele, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 56,3 milioane euro la nivel de grup, în creştere cu 6,7% comparativ cu anul precedent.

Culorile României în 2016

Policolor a lansat astăzi şi ediţia din 2016 a campaniei naţionale „Culorile României”, cel mai amplu proiect de CSR al companiei, început în 2015. Pentru acest an, investiţia estimată este de 120.000 de euro.

Această campanie include în acest an pictarea până în vară a celorlalte patru vapoare de la intrările din oraşul Constanţa (unul a fost pictat anul trecut), încă o locomotivă CFR precum şi susţinerea cu materiale pentru renovarea caselor şi obiectivelor publice din trei comune (Mânzăleşti – Buzău, Corbi – Argeş, Luncaviţa – Tulcea) şi din trei oraşe (Tismana, Râmnicu Sărat şi Constanţa). Culorile României vor ajunge şi la Muzeul Satului din Bucureşti, la Muzeul de EtnografieTulcea precum şi la alte centre culturale.