Două din cele patru loturi din autostrada Sebeș-Turda vor fi gata primăvara viitoare

Două din cele patru loturi ale autostrăzii Sebeș-Turda, în prezent fără autorizație de construire și definitivate în proporție de aproximativ 40%, vor fi deschise traficului în primăvara anului viitor, conform lui Cătălin Drulă, consilier pe probleme de infrastructură de transport al premierului Dacian Cioloș.

Acesta susține că absența autorizacției de construcție este o situație care se va soluționa la finele lunii mai, cel puțin pentru loturile 3 și 4 din autostrada A10 Sebeș – Turda care conectează A1 (Sibiu-Nădlac) de A3 (Brașov -Borș). Asta ar însemna că contractele ar putea fi aproape finalizate la sfîrșitul anului (probabil date în circulație înprimăvara viitoare)”.

O situație oficială prezentată la finele anului trecut arăta că cele două loturi care în mod normal trebuiau terminate în luna martie 2016, ar fi defintivate în proporție de aproximativ 40%. Mai gravă este situația loturilor 1 și 2 care la finele anului trecut se aflau într-o fază de 7-11% chiar dacă contractual ele trebuie terminat până în luna octombrie 2016.

Lot 3 are 12,5 km. și se întinde de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea. Constructorii sunt Tirrena Scavi SpA și Societa Italiana per Condotte d’Acqua S.p.A, iar costul construcție este 420.511.921 lei fără TVA.
Lot 4 are 16,3 km. și se întinde de la nodul Decea până în Turda. Constructorii sunt Porr Construct SRL și Porr Bau GmbH. Cost: 470.004.894 lei fără TVA.