Vânzările Daikin România au crescut cu 19%

Daikin România, subsidiara locală al producătorului japonez de aparate de aer condiționat, a raportat vânzări de 19,3 milioane de euro în anul financiar 2015, aferent perioadei 1 aprilie 2015-31 martie 2016, în creștere cu 19% față de anul financiar anterior când a raportat 16,2 milioane de euro.

„În comparație cu anii trecuți, anul financiar 2015-2016 este caracterizat de un echilibru al ponderii echipamentelor industriale și comerciale cu cel al produselor din segmentul rezidențial”, a declarat Daniel Vasile, managing director Daikin România.

Pentru anul financiar următor, reprezentanții Daikin vor să consolideze businessul și estimează o creștere a afacerilor de 5%, până la aproximativ 20,2 milioane de euro. Acest salt se va datora deblocării unor proiecte industriale și comerciale, dar și avansului segmentului rezidențial. ”Cu toate că ponderea produselor low-cost este încă mare, clienții (din zona rezidențială- n.r.) sunt tot mai interesați de efectele pe termen lung și încep să își programeze din timp achiziționarea sistemelor”, a mai spus Daniel Vasile.

Pentru gama rezidențială, prețurile aparatelor de aer condiționat pornesc de la aproximativ 1.750 de lei și pot ajunge până la 8.000-9.000 de lei, cu TVA inclus.

Daikin este prezentă în România din 1994. Compania oferă soluții de climatizare atât pentru segmentul rezidențial, cât și în proiectele comerciale și industriale. Printre proiectele pe care le are în portofoliu se numără The Park Apartments din zona Parcului Tineretului, ansambul rezidențial Greenfield, situat în zona Băneasa, fabrica de biscuiți ETI, Therme București, clădirile de birouri Oregon park și United Business Center, dar și retaileri alimentari și de îmbrăcăminte, benzinării sau farmacii.

La nivel global, compania este prezentă în 145 de țări, având peste 55.000 de angajați și 80 de fabrici. În Europa, Daikin deține nouă fabrici (în Belgia, Cehia, Turcia, Marea Britanie, Germania și Italia).