Blocurile din România vor fi reabilitate termic cu bani europeni

Comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu a transmis luni un comunicat în care se arata ca o sumă importantă din Fondul european de dezvoltare regională, 439 de milioane de euro, este alocată eficienţei energetice a clădirilor publice în cadrul Programului Operaţional Regional. Pentru Bucureşti şi regiunea Ilfov, sunt prevăzuţi 41 de milioane de euro şi 398 de milioane de euro sunt puse la dispoziţia celorlalte regiuni de dezvoltare. Sunt bani cu care se pot reabilita termic toate clădirile publice din România.

„O sumă importantă, 439 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională, este alocată eficienței energetice a clădirilor publice în cadrul Programului Operațional Regional. 41 de milioane de euro sunt prevăzute pentru București și regiunea Ilfov, iar 398 de milioane sunt puse la dispoziția celorlalte regiuni de dezvoltare. Sunt bani care pot fi folosiți în România pentru reabilitarea termică a tuturor clădirilor publice. Este decizia suverană a României cum alege să prioritizeze și să utilizeze acești bani pentru perioada 2014-2020”, a transmis Corina Crețu.

Măsurile de sprijinire a eficienței energetice la nivelul Uniunii Europene au dus la reducerea consumului cu 1438 GWh pe an, echivalent cu întregul consum de electricitate al Maltei în 2010, se mai menționează în comunicat.