Chemie-Tech DMCC din Emiratele Arabe Unite ridică o fabrică de reciclat uleiuri de 56 milioane de dolari la Oltenița

Compania Chemie-Tech DMCC din Emiratele Arabe Unite va construi de la zero, la Oltenița, o fabrică de reciclare a uleiurilor folosite în industria auto, investiția totală urmând să se ridice la 56 de milioane de dolari. O parte din finanțare, 15 milioane de dolari, va fi asigurată printr-un împrumut de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Fabrica va avea o capacitate de producție de 73.000 de tone pe an.

„Proiectul va fi primul de acest tip în România și în Europa Centrală și de Est, regiune în care cererea a fost acoperită până acum de importuri. Prin această investiție, compania va intra pe o piață nouă, cu un potențial major de creștere, date fiind reglementările care cer o rată tot mai mare de reciclare”, arată BERD.

Fabrica va procesa uleiuri industriale și auto uzate și va produce uleiuri pentru a fi vândute pe piață. Investiția va presupune și crearea unei rețele naționale de colectare a uleiurilor uzate, pentru a furniza materie primă unității de procesare.

Investiția depinde de obținerea unor aprobări de mediu, în condițiile în care noua uzină se va afla în apropierea unui sit din categoria Natura 2000.