Gradul de finalizare al lucărilor la Pasajul de la Piața Sudului este de 63%

Lucrările la Pasajul de la Piaţa Sudului din Capitală nu vor fi finalizate până la 30 iunie 2016, aşa cum era prevăzut în actul adiţional la contractul de finanţare, astfel că finanţarea europeană pentru acest proiect se va pierde, scrie Mediafax, care îl citează pe primarul ales al Bucureștiului, Gabriela Firea. În prezent gradul de finalizare al lucrărilor este de 63%.

„Întârzierea lucrărilor a fost cauzată în principal de avizele greşite emise de furnizorii de utilităţi, care nu au ştiut exact pe unde trec propriile reţele subterane. Abia după începerea săpăturilor s-a constatat că ţevile, cablurile şi celelalte utilităţi vor trebui deviate. Lucrarea ar trebui finalizată până la sfârşitul lunii martie 2017, conform ultimului termen asumat de constructor, a precizat primarul ales al Capitalei.

Municipalitatea anunţa, la sfârşitul lunii mai 2016, că gradul de finalizare al lucrărilor la Pasajul de la Piaţa Sudului este de 80% şi că proiectul este în grafic pentru termenul limită de finalizare, stabilit la 30 iunie 2016.