Parc de retail în Bistriţa. Construieşte fondatorul Eurisko, închiriază CBRE

Compania Element Development – înfiinţată de Ionuţ Dumitrescu, acesta fiind şi fondator al fostei firme de consultanţă imobiliară Eurisko, devenită apoi CBRE România – va dezvolta începând din acest an în Bistriţa un parc de retail cu 15.000 mp suprafaţă totală închiriabilă. CBRE România este consultant exclusiv pentru închiriere.

Primarul Bistriţei declara luna trecută că Bistriţa va avea un mare spaţiu de retail fie în zona hipermarketului Kaufland din partea de sus a oraşului, fie în zona UCTA.

Construcţia parcului, proiectat de V & K România, va începe din toamnă şi va fi gata până în vara anului viitor, informează cei de la CBRE într-un comunicat.

Bistriţa Retail Park şi-a asigurat deja ancora de food, care va avea o suprafaţă de 6.000 mp, susţine Carmen Ravon, Head of Retail Leasing, CBRE Romania.

“Suntem bucuroşi să construim împreună cu CBRE un parteneriat pentru dezvoltarea Bistriţa Retail Park, un proiect care răspunde nevoilor consumatorilor din aceasta aglomerare urbană şi comercială din Bistriţa”, precizează Ionuţ Dumitrescu, director Element Development.

După vânzarea Eurisko către CBRE, Ionuţ Dumitrescu s-a focusat pe dezvoltare imobiliară prin achiziţia de terenuri, construcţia şi vânzarea proiectelor. Un exemplu de proiect este HQ Victoriei, o clădire de birouri de 9.000 mp, finalizată în 2009 în zona Piaţa Victoriei şi care în 2012 a fost vândută fondului de investiţii Zeus Capital.

Dumitrescu mai este acţionar şi în Forte Partners, alături de Geo Mărgescu (un manager de numele căruia se leagă proiecte precum Europolis Logistic Park, sediul central al Millennium Bank sau clădirea de birouri Louis Blanc) și familia Jabra (fondatorii business-ului Nova Brasilia vândut către Kraft Foods). Amintim aici că, printre altele, Forte Partners a început în februarie construcţia proiectului imobiliar The Bridge situat chiar lângă căminele studenţeşti de la Medicină şi îşi propun să finalizeze primă clădire din cele două în septembrie 2017.

Revenind la CBRE, odată cu semnarea contractului de reprezentare exclusivă pentru închirierea Bistrița Retail Park, echipa de Retail&Asset Services CBRE continuă astfel să își dezvolte portofoliul de proiecte de leasing exclusiv. Pe lângă Retail Park, CBRE este consultant exclusiv pentru Veranda și Park Lake.

CBRE mai are în portofoliu mandate de retail property management și leasing pentru entităţi precum Sun Plaza din București, Polus Center din Cluj, Maritimo Shopping Center din Constanța, Felicia Shopping Center din Iași, Gold Plaza din Baia Mare și Pitești Mall.