Shopping City Sibiu, vândut cu 100 mil. € la NEPI

NEPI a anunţat cumpărarea Shopping City Sibiu cu 100 milioane de euro de la Argo Group. Tranzacţia a fost finalizată la data de 24 iunie 2016. Data efectivă a achiziţiei pentru scopuri comerciale este 31 martie 2016.

“Vânzarea Shopping City Sibiu are toate şansele să fie cea mai importantă tranzacţie semnată în acest an în România”, a declarat Silviana Badea, director naţional la JLL Romania, compania care a acordat suport în tranzacţie celor de la Argo.

De asemenea, NEPI a cumpărat şi restul de 30% nedeţinut din Mega Mall de la austriecii de la Real4You. Mai precis, NEPI deţine momentan 70% din Mega Mall iar finalizarea tranzacţiei cu restul de 30% aşteaptă aprobarea Consiliului Concurenţei.

Revenind la parcul de retail din Sibiu, acesta are o suprafaţă închiriabilă de 79.100 mp. A fost deschis în noiembrie 2006, cu o suprafaţă închiriabilă iniţială de 41.000 mp şi cuprindea atunci un hypermarket Auchan şi galeria adiacentă, precum şi un magazin Leroy Merlin.

Parcul de retail a fost extins apoi prin adăugarea unui hypermarket Carrefour, branduri de modă şi sport, un magazin Mobexpert şi altele.

Portofoliul local al Argo în România mai include Shopping City Suceava, Era Shopping Park Oradea şi Era Shopping Park Iaşi.