În 2017 începe reconstrucția stadioanelor din București

Anul viitor va începe rectonstrucția stadioanelor care urmează să fie folosite pentru antrenamentele echipelor la Campionatul European de fotbal din 2020, conform vicepremierului Vasile Dîncu.
Oficialul a menţionat că este vorba despre arenele Steaua, Dinamo, Rapid şi cea de Rugby din Bucureşti.

„Au avut loc întâlniri între specialiştii de la Compania Naţională de Investiţii, de la Federaţia Română de Fotbal şi reprezentanţi ai celor 4 cluburi. Există deja teme de proiectare care să respecte cerinţele UEFA. Acestea sunt date în lucru şi se lucrează în acest moment la documentul pe care să-l aducem în şedinţa de Guvern privind studiile de fezabilitate. Deci, vom avea studiile de fezabilitate în această toamnă şi începând de la anul se va trece la faza de reconstrucţie a celor patru stadioane”, a declarat Dîncu.

Conform acestuia, trei dintre cele patru stadioane care vor fi puse la dispoziţie pentru antrenament ar trebui să fie reconstruite. „Am văzut în ultima vreme la televiziune reprezentanţii unor cluburi care aşteaptă să li se facă foarte repede. Ei lucrează în sistem de fotbal profesionist, dar vor ca statul să le rezolve stadioanele. E adevărat că există în strategie…atunci când s-a licitat pentru organizarea Campionatului European a fost şi este în obligaţia statului român să punem la dispoziţie pentru antrenament patru stadioane funcţionale în acele condiţii pe care în acel moment UEFA le-a stabilit foarte clar. Asta înseamnă că noi avem o HG încă de atunci pentru ca patru stadioane să intre în renovare. Sigur că o să încercăm să facem o renovare cât mai completă, pentru că, practic, ar trebui să reconstruim trei din cele patru stadioane, să le dăm o formă cât de cât funcţională”, a mai spus oficialul Guvernului.

Dîncu a spus că nu are încă date privind costurile necesare renovării stadioanelor, dar că se porneşte de la ideea ca stadionul Steaua să aibă în jur de 30.000 de locuri, Dinamo – 25.000 de locuri, Rapid – între 15.000 şi 18.000 de locuri, iar cel de Rugby – între 8 şi 12.000 de locuri.