Afacerile Reynaers România au crescut cu 7%

Subsidiara locală a grupului belgian Reynaers, cu activități pe segmentul soluțiilor de aluminiu, a vândut în prima jumătate acestui an marfă de circa 3 milioane de euro, cu aproximativ 7% mai multă față de perioada similară a anului trecut. Potrivit lui Daniel Popa, directorul societății, deschiderea centrului logistic din apropierea Capitalei, dezvoltarea echipei și evoluția pozitivă a pieței de construcții, în general, și a celei de profil, în particular, au avut un impact pozitiv în dezvoltarea afacerilor companiei în primul semestru din acest an”.

Astfel, business-ul Reynaers România a ajuns la aproximativ 3 milioane de euro în primele șase luni din 2016, comparativ cu 2,7 milioane de euro, în anul precedent. Compania, care a livrat produse atât pentru proiecte din țară, cât și pentru export, estimează pentru întreg 2016 vânzări de circa 8 milioane de euro.

Conform lui Popa, 60% din vânzări sunt reprezentate de profilele destinate fațadelor cortină. Pe plan secund se află, cu 30% din vânzări, reperele pentru uși și ferestre, restul fiind atribuit reperelor pentru uși glisante.

Anul acesta aduce, de asemenea, și o creștere a pieței constructiilor cu aproximativ 10%, care se bazează atât pe numărul mare de clădiri de birouri ce se construiesc în special în București, cât și pe creșterea segmentului rezidențial.

Reynaers Aluminium România a încheiat 2015 cu o cifră de afaceri de 7 milioane de euro, cu 45% mai mult decât în 2014, iar pentru anul în curs mizează pe o creștere a businessului companiei cu circa 15%, până la 8 milioane de euro. Prezentă pe piața locală încă din 2006, compania are acum sediul central și un depozit în București, dar și centre regionale în Cluj-Napoca, Timișoara și Iași.