Aquapark-ul Nymphaea din Oradea va fi gata luna viitoare

Deschiderea aquapark-ului Nymphaea din Oradea va avea loc în luna august, după ce Administraţia Domeniului Public (compania de gestionare a proprietăţii publice cu unic acţionar Municipiul Oradea) va finaliza ultimele lucrări de amenajare, scrie www.voceatransilvaniei.ro.

“Mai avem de adunat pietrele, de greblat, de cosit iarba, montăm cabinetele de masaj şi am demarat procedura de achiziţie publică pentru prestări servicii la alimentaţie publică. Avem un restaurant care va funcţiona tot timpul anului, sub cupolă, şi avem două restaurante, cu fast food şi grill, în spaţiul exterior. Spaţiile alimentare sunt de aproape o mie de metri pătraţi. Vrem să angajăm prestatori de servicii, societăţi cu experienţă, care să vină să lucreze contra unei sume pentru noi. Poate, pe viitor, după ce ne specializăm, vom lua şi această activitate pe cont propriu, să angajăm noi oamenii şi să ne ocupăm de tot, dar pentru că suntem la început, nu dorim să facem experimente. Astfel putem controla preţurile, dar şi meniurile. Vom susţine folosirea produselor agroalimentare cu gust şi miros din culturi de calitate autohtone, posibil chiar cele ecologice, într-un viitor apropiat,” a precizat Liviu Andrica, directorul ADP Oradea.

Aquapark-ul Nymphaea din Oradea s-a construit pe locul fostului Ştrand Municipal, printr-un mega-proiect de 88,3 milioane de lei, contribuţia Primăriei Oradea fiind de 38,9 milioane de lei, iar diferenţa, din fonduri europene.

Complexul Nymphaea cuprinde 14 bazine şi 12 tobogane, în mai multe clădiri, un complex multifuncţional, o clădire pentru bazinele acoperite împărţite în trei zone cu specific family, relax şi aventură, precum şi un complex comercial destinat consumatorilor. În incinta spaţiului de agrement vor funcţiona terenuri de sport, zone de agrement, spaţii verzi, precum şi o parcare cu 230 de locuri.

În zona wellnes, de exemplu, se vor găsi cabinete de înfrumuseţare, cosmetică, estetică dentară, saloane de masaj, tratamente acvatice, saune – rusească, finlandeză, cu infraroşii, cameră cu sare, cameră cu gheaţă, saună turcească, salon pentru masaj turcesc (cu spumă de săpun, masaj cu perie de păr de cămilă etc).

Bazinul olimpic din incintă a fost inaugurat recent cu ocazia Campionatului naţional de nataţie la cadeţi.