Policolor dă “refresh” la încă două localităţi: Râmnicu Sărat și Mânzălești

Păstrarea tradiţiilor, reabilitările sau renovările sunt printre cele mai mari provocări, cel puţin în plan cultural, pentru localităţile din România. Şi e cu atât mai greu de început astfel de lucruri cu cât puţine demersuri de profil pot să atragă finanţare pentru aşa ceva. Astfel că proiectul ”Culorile României” al Policolor, început anul trecut, vine ca o “mană cerească” pentru oraşele şi satele asupra cărora îşi pune amprenta.

Vorbim în acest caz, în linii mari, de zeci de tone de vopsea şi lacuri cu care Policolor sprijină proiecte începând de la case tradiţionale, şcoli sau biblioteci la muzee, stadioane sau diverse obiective asupra cărora se aplică arta urbană.

Cel mai recent astfel de proiect a început să se pună în practică weekendul trecut, la Buzău, unde s-a dat startul lucrărilor de reabilitare și înfrumusețare urbană pentru 21 de obiective publice din Râmnicu Sărat și Mânzălești.

La Râmnic, peste 400 de adulţi şi copii au participat la lucrări de reamenajare efectuate la mai multe obiective din municipiu. Policolor, unul dintre cei mai mari producători de lacuri şi vopsele la nivel local, a donat acolo peste patru tone de materiale – lacuri, baițuri și vopsele. Lucrările s-au desfășurat la Parcul Municipal și la Stadion, dar vor continua, timp de câteva săptămâni, la Liceul Economic, Colegiul Național ”Alexandru Vlahuță”, Școala nr.1, Școala ”Vasile Cristoforeanu” și Cercul Militar, astfel că, la final, 4.000 de elevi și sportivi vor avea condiții mai bune.

Proiectul ”Culorile României” a demarat și în comuna Mânzălești de pe albia Slănicului ( județul Buzău), unde peste alte patru tone de materiale vor înfrumuseța școli, grădinițe, sediul primăriei și biblioteca comunală, în total 14 imobile (foto mai jos, școala din Mânzălești).

Policolor Scoala  Manzalesti

”În cazul județului Buzău, alegerea de a fi împreună a fost una ușoară, pentru că ne-a bucurat implicarea municipalității, dar mai ales a oamenilor. Numărul voluntarilor care doresc să își facă orașul Ramnicu Sarat mai frumos, precum și faptul că obiectivele de renovat sunt în principal din sistemul de învățământ, au făcut ca sponsorizarea de lacuri și vopsele să fie un prim pas dintr-un proiect mai amplu în care ne dorim să fim alături de oamenii din oraș. În cazul Mânzălești, o comună plină de tradiții și repere geografice unice în Romania, am simțit că există o nevoie reală de sprijin și o datorie de a aduce comunitatea într-un circuit turistic mai vizibil, redând prin intermediul materialelor donate, o parte din mândria legitimă a locuitorilor”, spune Marius Văcăroiu, CEO al grupului Policolor – Orgachim.

Printre alte obiective mai recente pe care şi-a pus amprenta Policolor amintim aici doar în treacăt că în doar trei săptămâni din luna mai, patru vapoare din cele plasate în oraşul Constanța au fost transformate de către 20 de voluntari și poartă acum pe carenele lor creațiile a patru artiști plastici. Valoarea sponsorizării Policolor pentru acest proiect în 2016 s-a ridicat la 28.000 de euro. Pentru pictarea celor patru vapoare au fost necesari aproape 1.200 de litri de vopsea.

Aceasta e doar o parte din proiectul ”Culorile României” pe acest an. Investiţia Policolor în 13 proiecte din 2016 este estimată la peste 120.000 de euro şi constă în furnizarea a peste 12 tone de vopsea, lac, grund, baiț pentru renovarea şi punerea în valoare a obiectivelor stabilite și cheltuieli aferente implementărilor cu voluntari și premii pentru artiștii care au câștigat concursurile de creație.