Rolem Codlea ridică o unitate de producție de 10.000 de mp la Cristian, Brașov

Compania braşoveană Rolem Codlea, parte a grupului german Hib Trim Part Solutions, va ridica o unitate de producție de 10.000 de metri pătrați în parcul industrial Olympian din Cristian în urma relocării unei linii de producție din Germania. În felul acesta, Rolem va ajunge la 18.000 de metri pătraţi închiriaţi.

„Se relochează din Germania o linie de producţie pentru BMW seria 3, iar în urma acestei decizii am hotărât să ne extindem suprafaţa de producţie”, a explicat Răzvan Urdea, directorul companiei braşovene, citat de www.bzb.ro. Conform acestuia, investiţia în relocare este de circa 15 milioane de euro, iar în noua facilitate de producţie vor lucra aproximativ 300 de persoane. „În prezent avem 1.500 de angajaţi, dar acum vom ajunge la 1.600 – 1.700 de angajaţi, pentru că am mai făcut angajări, ştiind că vom face acest transfer de producţie”.

Compania produce ornamente de lemn pentru interiorul maşinilor de lux ale brandurilor Mercedes, BMW, Audi, Volkswagen sau Porsche.

Firma Rolem a fost înfiinţată în toamna lui 1994, cu un număr de aproape 300 de angajaţi şi pentru început un contract solid cu Mercedes. Atunci aceasta era deţinută în coproprietate de concernul german Daimler şi de omul de afaceri Ion Ţiriac. În 1998, Daimler a vândut divizia de componente de lemn către Draexlmaier. În 2010, grupul german a fost cumpărat de fondul de investiţii german Mutares AG, acesta relansând producţia de serie pentru alte noi piese pentru gama BMW. În prezent, cei mai importanţi clienţi ai companiei Rolem sunt BMW, Daimler şi grupul Volkswagen-Audi.

Olympian Park din Cristian, dezvoltat de Helios Phoenix, a ajuns la o suprafaţă de peste 28.000 metri pătraţi, închiriat în porporţie de 100%, în care îşi desfăşoară activitatea doi chiriaşi: Terwa, producător de componente metalice pentru domeniul construcţiilor, şi Rolem, producător de ornamente de lemn pentru interiorul maşinilor de lux ale brandurilor Mercedes, BMW, Audi, Volkswagen sau Porsche.