Încep lucrările de reparație la podul Decebal din Arad. Costurile totale ajung la 10 milioane de lei

Consilierii locali municipali din Arad au aprobat studiul de fezabilitate al obiectivului de investiţie „Reparaţii capitale la Podul Decebal peste râul Mureş din municipiul Arad”, scrie www.aradon.ro. Valoarea lucrărilor se ridică la 9,6 milioane de lei, investiţia urmând a fi realizată în termen de opt luni.

„Lipsa lucrărilor de întreţinere şi reparaţii de-a lungul timpului, creşterea intensităţii traficului şi a sarcinii pe osie, au afectat starea tehnică şi funcţionalitatea astfel încât, dacă nu se adoptă măsuri urgente de efectuare a lucrărilor de reparaţii capitale însoţite de consolidarea unor elemente constructive, este pusă în pericol siguranţa circulaţiei rutiere şi pietonale pe podul rutier Decebal”, se spune în expunerea de motive ce însoţeşte proiectul de hotărâre CLM.

Podul Decebal realizează legătura rutieră dintre centrul oraşului şi cartierele Subcetate, Sânnicolau, Aradul Nou, cartierul Micălaca şi asigură accesul către Ştrandul Neptun. Podul Decebal a fost construit în 1973, are trei deschideri (59+73+59 m), cu lungimea totală de 191,00 metri. Lăţimea părţii carosabile este de 7,00 metri, iar trotuarele situate pe ambele părţi ale carosabilului au lăţimea de 2,36 metri. Lăţimea podului este de 11,72 m.

Lucrările de reabilitare vor consta în reparaţii şi consolidare la nivelul căii pe pod, lucrări de reparaţii şi consolidare la nivelul suprastructurii, lucrări de reparaţii şi consolidare la nivelul infrastructurilor, lucrări de reparaţii şi consolidare la nivelul rampelor de acces. De asemenea, se vor efectua și lucrări de degajare a albiei Mureşului în zona podului. Valoarea investiției este estimată la 9.645.758,90 lei, adică aproximativ 2,1 milioane euro.