Un cartier de vile va fi ridicat la Iași, în Păcurari

Oamenii de afaceri Ionel Ioanid și Grigorie Ioanid vor ridica n cartier compus din 23 de vile în zona Cimitirului Evreiesc din Păcurari și în imediata apropiere a cartierului „Amfiteatru“, scrie www.ziaruldeiasi.ro. „Suprafaţa terenului studiat prin PUZ este de 24.994 mp şi se prevede construirea unui ansamblu de locuinţe indivi­duale cu demisol, parter, un etaj şi man­sardă“, se arată în propunerea urbanistică aprobată de Comisia de urbanism a Consiliului Local Iași.

Comisia de urbanism a pus mai multe condiţii privind dirijarea scurgerii apelor de suprafaţă, condiţii pe care investitorul a transmis municipalităţii că le va respecta. O problemă care nu s-a discutat la şedinţa Comisiei ţine de căile de acces.

Primăria a autorizat în ultimii 2-3 ani o serie de investiţii în apropierea Cimitirului Evre­iesc (cartiere de vile, şcoli, blocuri etc.) dar principala cale de acces (aleea Cimitir Evreiesc) prezintă deficienţe. Aleea nu face faţă traficului, mai ales la orele de vârf şi, în plus, existenţa unui portal pe stradă (o construcţie în formă de coroană) în­gustează drumul, iar cele două benzi de circulaţie se transformă într-o bandă şi jumătate. Recent, primăria a efectuat lucrări de asfaltare pe alee, după ce „Ziarul de Iaşi“ a semnalat pericolul în care se află copiii care învaţă la şcoala privată din cauza obişnuinţei şoferilor de a merge mai mult pe lângă artera de circulaţie decât pe drumul propriu-zis, în contextul în care erau numeroase gropi.